На приватній пилорамі провели обшук - знайшли багато порушень (ФОТО+ВІДЕО)

На приватній пилорамі провели обшук - знайшли багато порушень (ФОТО+ВІДЕО)

21.08.2016, 20:02

Працівники Сторожинецького відділу поліції, місцевої прокуратури та районного відділу Управління Служби Безпеки України в Чернівецькій області було виявлено правопорушення у цій сфері на одній з приватних пилорам в селі Верхні Петрівці Сторожинецького району.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції в Чернівецькій області.

Під час слідчо-оперативних дій була виявлена значна кількість необробленого лісу, дані на бірках електронного обліку яких не співпадали з фактичними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях міністр інфраструктури доручив залізничникам викликати прокуратуру та СБУ для з'ясування, хто вивозить кругляк за кордон (+ВІДЕО)
На приватній пилорамі провели обшук - знайшли багато порушень (ФОТО)

Для перевірки використовувався веб-сайт Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ).

Поліцейські перевіряли дані легальності лісопродукції за номером бірки і виявилося, що в багатьох випадках колоди були значно більшими ніж було зазначено в базі ДАЛРУ.

Наприклад, за номером бірки UA ДАЛРУ 054005157 значилося, що вона мала би бути закріплена на колоді діаметром 19 сантиметрів, довжини 6 метрів 3 сорту. По факту колода мала діаметр 42 сантиметри при довжині 6 метрів.

Під час проведення обшуку також була виявлена значна кількість бірок електронного обліку в господарських приміщеннях та вантажних автомобілях.

На приватній пилорамі провели обшук - знайшли багато порушень (ФОТО)

Всю знайдену документацію щодо обліку лісодеревини та використані і невикористані бірки правоохоронці вилучили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необліковану деревину з буковинських лісгоспів переробляли на приватних лісопереробних підприємствах

На прилеглій до підприємства території також були виявлені обпиляні торці необробленого лісу. За словами Іона Шалара, це, ймовірно, робиться для того, щоб приховати сліди зрубу деревини та унеможливити її співставлення з пнями в лісі.

Крім цього, правоохоронці виявили значні порушення техніки безпеки - багато деревообробного обладнання не мало захисних екранів на рухомих частинах та пошкодження ізоляції на електричних кабелях. Колоди, які були закріплені в двох стрічкових пилорамах, також не мали на собі бірок та відмітин, що ці бірки були там колись закріплені.

По всіх виявлених фактах наразі проводиться ретельна перевірка.

1