На офіційному ресурсі РПЦ Гундяєва заявили про «захват» храму УПЦ (типу не МП) на Буковині

На офіційному ресурсі РПЦ Гундяєва заявили про «захват» храму УПЦ (типу не МП) на Буковині

18.02.2023, 20:31

«УПЦ» у єдності з Московським Патріархатом та РПЦ у Росії продовжують працювати разом для розколу України, поширюючи брехню щодо релігійного самовизначення віруючих.

На офіційному сайті Російського ПЦ Московського Патріархату розмістили брехливу новину про «захоплення храму» у селі Хрещатик Чернівецької області після того, як парафіяни проголосували за перехід до ПЦУ.

За словами представників Церкви країни окупанта, храм  великомученика Димитрія Солунського захопили нібито прихильники «розкольників» із ПЦУ.

«Рейдери увірвалися до церкви 15 лютого 2023 року, на свято Стрітення Господнього», — йдеться на сайті Російської Церкви з посиланням на повідомлення «Чернівецько-Буковинської» єпархії УПЦ (МП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині жодна парафія не може покинути МП: у чому причина

УПЦ продовжує підпорядковуватися РПЦ Московського патріархату, - висновок державної експертизи

У Онуфрія і Мелетія повідомили, що не просили Росію і Кіріла Гундяєва захищати УПЦ (типу не МП) з трибуни ООН

Нагадаємо, 23 січня 2023 року в обласній військовій адміністрації було зареєстровано новий статут приходу ПЦУ на честь великомученика Димитрія у с. Хрещатик Чернівецької єпархії ПЦУ. Рішення про перехід до ПЦУ ухвалили за підсумками зборів місцевих мешканців 18 грудня 2022 року. Настоятель парафії УПЦ (МП) не брав участі у голосуванні про перехід до ПЦУ.

Це вже не вперше ресурси церкви окупанта пишуть статті на підтримку УПЦ (МП), використовуючи однакову з ними риторику. При цьому Московський Патріарх Кирил (Гундяєв) благословляє російські війська на знищення українців та просив віруючих збирати допомогу рашистам на фронт.

Джерело: https://infonavigator.com.ua/novosti/na-oficialnom-resurse-rpc-zayavili-o-zahvate-hrama-na-bukovine/

 

 

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. 

1