На одній вулиці у Чернівцях прощаються із загиблим героєм, а на сусідній можуть бути святкування: керівниця фінустанови, яка змінила офіс на військову частину, розповіла про дисонанс у відчуттях після навідин до рідного міста

На одній вулиці у Чернівцях прощаються із загиблим героєм, а на сусідній можуть бути святкування: керівниця фінустанови, яка змінила офіс на військову частину, розповіла про дисонанс у відчуттях після навідин до рідного міста

27.11.2022, 18:09

Галина Жук працювала керівницею банку. На місцевих виборах балотувалася на посаду міського голови. А з початку війни жінка стала військовою – служить військовим фінансистом.

Тож тепер їй доводиться рахувати пальне для військової техніки і доволі часто – навіть під звуки вибухів, йдеться у публікації "МБ".

До рідних Чернівців Галина змогла приїхати у серпні, на день народження мами. І як і більшості військових з гарячих точок, їй було некомфортно бачити, заповнені кав’ярні, святкування.

У Чернівцях у мене був дисонанс через події на війні і тут, у місті. Мене трохи вражало, що на одній вулиці у Чернівцях прощаються із загиблим героєм, а тим часом на сусідній вулиці можуть бути святкування. У багатьох районах прощання з героєм – це жалоба. У Чернівцях цього не побачила. Таке враження, що тут живуть якось окремо від усіх подій. І я почувалася якось ніяково. У країні війна, і я думаю, що ми маємо стишити усі свої розваги, бути співчутливими і толерантними, бо рани у багатьох дуже свіжі", – вважає Галина.

 

Джерело: https://molbuk.ua/ 

 

Учора, у мене за дуже довгий період був довгоочікуваний вихідний, - написала пані Галина на своїй сторінці у ФБ. - Мені 42.
Я є де я є і Господь у всьому мені допомагає!
Мені важко передати свої відчуття, які переповнювали моє серце, коли у холодну, сиру, дощову днину, знявши повні болота берци, мокру куртку, у своій землянці я почала читати Ваші привітання та розпаковувати подарунки.
Кожне ваше тепле слово додало мені оптимізму та радості, що так особливо потрібні мені зараз.
Рідні, друзі, колеги, знайомі, щиро дякую всім за увагу та турботу!
Посестри та побратими - за святковий стіл, настрій та таку велику кількість подарунків на пам’ять!
Дякую Богові за ще один рік життя.
Долі - за прихильність! Чоловікові - що допомагає, підтримує, піклується та відкриває в мені інші, досі незвідані, риси характеру.
Дякую тим, хто всупереч відстаням і перепонам, - друзі.
Дякую свому організму, що витримує найінтенсивніші випробовування, не втрачає сил, залишає в мені місце для краси і жіночності.
 
Мрію про перемогу та мир!
Мрію обійняти рідних і друзів.
Мрію про наше щасливе ЗАВТРА??
Слава Україні!????????

 

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1