В соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ  сьогодні проголосять декрет з Ватикану і покажуть новий настінний розпис

В соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ сьогодні проголосять декрет з Ватикану і покажуть новий настінний розпис

28.08.2018, 10:20

Для всіх відчинять двері у передню частину храму, аби можна було оглянути новий сучасний іконопис, що прикрасив стіни Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці.

28 серпня, у вівторок, о 10.00, чернівчан запрошують на храмове свято у греко-католицькому Катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

Служба Божа розпочнеться о 10.00.

По закінченні буде проголошено декрет з Ватикану про надання Папою Римським Франциском повного відпусту Чернівецькій чудотворній іконі «Надія безнадійним».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька чудотворна ікона отримала особливий статус від Папи 

Собор та парафіяни вперше відзначать це свято зі своїм єпископом - Йосафатом Мощичем. І це була ідея владики, аби всі парафіяни та чернівчани змогли побачити, як змінилося святилище – передня частина храму. Сучасний розпис здійснили художники Асоціації Сакрального Мистецтва під керівництвом магістра іконопису Святослава Владики (Львів).

«Святилище –це місце дял священиків та єпископів, - каже правлячий єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат Мощич. – Мирянам туди заходити не можна. У листопаді святилище буде освячено. А поки цього не зроблено ще, то на храмове свято, після урочистої Літургії, ми відчинимо двері у святилище, аби всі, хто бажає, побачив, як виглядає сучсаний іконопис. Митці розписали святилище за дуже короткий термін – всього за місяць. Роботи завершилися якраз перед храмовим святом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Добре письмо – це і є молитва іконописця”: Головний собор УГКЦ Чернівців прикрасить сучасний іконопис

1