На фестивалі в Сучаві актори чернівецького театру показали казку для українських біженців, які знайшли прихисток у Румунії

На фестивалі в Сучаві актори чернівецького театру показали казку для українських біженців, які знайшли прихисток у Румунії

02.06.2022, 09:26
Колектив Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської  взяв участь у Міжнародному театральному фестивалі «Дні театру ім. Матея Вішнєка», який проходив у румунському місті Сучава.
 
Казка «Сніговик, який хотів познайомитися з сонцем» у постановці Раду Гілаша, втілена у співавторстві із художником Себастіаном Раціу, 27 травня познайомилася із Румунією.
 
Після кількох років карантину, театральний офлайн фестиваль,  із закордонним виїздом під час воєнного стану в країні, здавався чимось неймовірним для втілення. 
 
За підтримки небайдужих, квест на шляху до фестивалю з дозволами та дорученнями, оперативними питаннями та паливними чергами вдалося подолати. Завдячуючи точності та злагодженості роботи Державної прикордонної служби України дорога виявилася приємно вражаючою. Прикордонна служба Чернівецької області – це любов та «зелений коридор» українському театру в світ!
 
Серед глядачів на фестивалі були також присутні й маленькі українці, які із батьками знайшли прихисток в Сучаві. Хоч на деякий час дітки відволіклися від думок про рашистську агресію, бомбардування, втрачені оселі, розлучення із рідними та близькими.
 
 
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1