На Буковині судитимуть двох танкістів з так званої 'днр'

На Буковині судитимуть двох танкістів з так званої "днр"

01.07.2022, 20:29

Воюють проти України у складі терористичної організації  – на  Буковині заочно судитимуть двох  бойовиків «ДНР»

Чернівецька  обласна прокуратура передала до суду обвинувальні акти стосовно двох командирів танків, які беруть участь у діяльності терористичної організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).    

За даними слідства, у 2014 році двоє громадян України – жителі Донецької області, приєдналися до терористичної організації «ДНР». Майже 8 років чинили збройний супротив силам АТО/ООС та продовжують вести бойові дії проти військовослужбовців Збройних Сил України та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.

Встановлено, що 36-річна командирка 2 танку 2 танкового взводу 3 танкової роти танкового батальйону «ДНР» брала участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ поблизу Донецького аеропорту, у населених пунктах: Ясинівка, Пантелеймонівка,  Красний Партизан, Піски та м. Авдіївка Донецької області. За свою терористичну діяльність нагороджена військовою нагородою «За Дебальцево».  

Воює проти  захисників України і 69-річний житель Донецька. З 2014 року громадянин проходить службу у складі бойових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку терористичної організації «ДНР». Був залучений у боях за Савур-могилу, Авдіївку та Донецький міжнародний аеропорт. З 2018 року – командир 6 танку 2 танкової роти танкового батальйону 11 окремого мотострілецького полку терористичної організації «ДНР». 

Особи перебувають на тимчасово окупованій території, продовжують службу в терористичних лавах, тісно співпрацюючи з військовослужбовцями РФ.

Спеціальне досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.

 

На Буковині СБУ завершила досудове розслідування щодо двох бойовиків терористичної організації «днр»: матеріали скеровано до суду

Слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області завершили розслідування щодо двох учасників так званої «бригади Восток».

Як зазначається у матеріалах кримінального провадження, обоє бойовиків приєдналися до цього незаконного збройного формування у 2014 році. 

Уродженка міста Сніжне Донецької області з позивним «Оса» встигла зробити кар’єру від стрільця до командира танку. За свою терористичну діяльність була неодноразово відзначена військовими нагородами терористичної організації «днр». 

Інший бойовик, із позивним Чукотка, дослужився до командира відділення в роті управління протитанковими керуючими ракетами.

Протягом восьми років обоє фігурантів  брали участь у боях проти Збройних Сил України, СБУ та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції й операції об’єднаних сил на території Донецької області. Зокрема, під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту та населених пунктів Авдіївка, Красний Партизан, Пантелеймонівка, Піски, Ясинувате.

Наразі терористи воюють на боці російських окупантів. Їм заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали досудового розслідування за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду. 

Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1