На Буковині прикордонники виявили у громадянина Туреччини 58 упаковок виробів з бурштину

На Буковині прикордонники виявили у громадянина Туреччини 58 упаковок виробів з бурштину

24.05.2022, 09:39

23 травня на Буковині в пункті пропуску “Порубне” прикордонники разом зі службою митниці виявили у громадянина Туреччини 58 упаковок виробів з бурштину, інформує УНН з посиланням на Держприкордонслужбу.

Цитата

“На Буковині прикордонники завадили вивезенню з України чималої партії бурштинових виробів. Сьогодні (23 травня — ред.) надвечір в пункті пропуску „Порубне“ прикордонники спільно з митниками виявили в громадянина Туреччини 58 пакунків з сонячним камінням. Загальна вага вилучених пакунків сягає понад 60 кг”, — йдеться в повідомленні.

У 46-річного кермувальника-іноземця не було відповідних документів, які би підтверджували законність походження вантажу.   

Слідчо-оперативна група поліції прибула на місце події, задокументувала кримінальне правопорушення та вилучила нелегальний вантаж і транспортний засіб - вантажний автомобіль «Mercedes-Benz Actros». 

Відомості про цей факт слідчі ГУНП в Чернівецькій області внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками час тини 2 статті 240-1 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії. Співробітники поліції звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучене майно.
 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

 

Джерело: УНН

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених ними потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

1