На Буковині медики-митці сплели кілометри маскувальних сіток

На Буковині медики-митці сплели кілометри маскувальних сіток

25.06.2022, 14:16
Студійці Палацу «Академічний» БДМУ люди творчі, але вони також активно долучилися до допомоги військовим.
 
Про це інформує газета «Профспілковий вісник медиків Буковини»
 
За словами художнього керівника Палацу Валентини Головко, буквально з перших днів війни під дахом «Академічного» постійно плетуть маскувальні сітки і «кікімори». Цю ініціативу підтримала в. о. директора Палацу Леся Романчук. Матеріали для плетіння медикам-митцям надає Буковинський волонтерський центр, а щось купують і за власні кошти.
 
Як розповідає Валентина Миколаївна, участь у плетінні беруть як студенти БДМУ, так і практикуючі лікарі. Серед них багато медиків-переселенців із Києва, Харкова, Маріуполя, Херсона, Запоріжжя та інших міст. Деякі медики приходять плести сітки разом зі своїми дітьми, а наймолодшій плеткині, мама якої працює у ЛШМД, всього п’ять рочків.
 
За час, доки триває війна, медики-митці загалом сплели не один кілометр сіток. Їх постійно передають на фронт, а звідтіля військові надсилають подяки і фото. Крім сіток і «кікімор» вихованці та працівники Палацу «Академічний» на зібрані власні кошти купують для військових іншу необхідну допомогу. 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 
1