На Буковині частина 'Свободи' побила горшки з Проданом. В Ілюка паніка?

На Буковині частина "Свободи" побила горшки з Проданом. В Ілюка паніка?

28.09.2016, 00:42

Ярослав Когутяк: У час, коли провладні злочинці на волі - націоналістів утримують у в'язницях

Правоохоронна система при кожній владі виконує роль слуги правлячого клану. Яскравим прикладом може служити історія із підкупом виборців у 2015 році, а також всі подальші події справи Ростислава Білика. Звичайно, на кожних виборах сама ж влада старається максимально використати всі доступні методи впливу на результати виборів - адмінресурс та підкуп виборців. Для політичних проєктів, що створюються олігархічними кланами, метод підкупу виборців залишається чи не головним чинником у боротьбі за владу. Це яскраво продемонстрували представники партії "Рідне місто" у Чернівцях.

Тому, висловлюючись на тему відсутності покарання з боку влади за фальсифікацію у справі Білика, ми розуміємо, що чинні можновладці загалом діють у тій самій системі координат, що й попередні. І відповідати перед законом за злочини ніхто не поспішає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналіст Ілюк написав, що його можна замовити

Націоналіста Ілюка і "рідномістянина" Продана сфотографували за столом у "Сорбонні"

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські націоналісти через свою політичну незрілість і нерозбірливість виконують замовлення російських спецслужб, - експерт

Натомість патріотів, націоналістів, громадських активістів, волонтерів та непоступливих воїнів-ветеранів російсько-української війни влада та правоохоронні органи вважають ворогами і намагаються "повісити" на них низку кримінальних проваджень.

Свідченням цього стала минулорічна масштабна провокація влади проти конституційного ладу в Україні 31 серпня. На той час влада для проштовхування через Верховну Раду антинародних законів, пішла на відкрите кровопролиття та репресії, в тому числі й проти свободівців. Вже більше року триває слідство щодо "захисників Конституції", активістів утримують за ґратами та звинувачують у тероризмі.

Безкарне і поступове повернення до активної політики колишніх "регіоналів" та інших представників корупційних олігархічних груп впливу, які сформувалися впродовж незалежності України продовжують впливати на життя українського суспільства. Політичні сили методом переслідувань та ув'язнень, так би мовити, "розчищають" собі шлях для повного встановлення контролю над народом.

Ще одним резонансом стали довибори до Верховної Ради 17 липня 2016 року, коли до українського парламенту внаслідок масових фальсифікацій пройшли саме представники олігархічних кланів. І як же цинічно та штучно звучать подібні заклики теперішніх можновладців до громадськості та представників громадсько-політичних об'єднань, стосовно неухильного дотримання справедливості та покарання за підкуп виборців.

Оскільки на сьогодні правове реагування на тотальні порушення законів "колишніми" й "теперішніми" корупціонерами та фальсифікаторами відсутнє, закликаємо громадськість розумно оцінювати дії та бездіяльність кожного, хто є у представницькій та виконавчій владі. Виборці та громада повинні надати всім адекватну оцінку при формуванні влади, на виборах чи в процесі революційних подій.

Крім того, не варто забувати про те, що держава перебуває у катастрофічному стані, зростає рівень соціальної напруги, а отже й імовірність протистоянь. Люди очікують якісного діалогу з громадою на всіх рівнях і лише цей шлях може вказати на вирішення складної суспільно-економічної кризи.

За відсутности спільного вирішення наболілих українцям проблем з боку виконавчої та представницької влади з громадою, соціяльні протистояння та передреволюційна ситуація стають невідворотними. Недопустимо, щоб правоохоронна та судова влада в державі діяли вибірково, даючи можливість представникам олігархічних кіл уникати правової оцінки та відповідальности за скоєні злочини. А натомість, репресувати патріотів та націоналістів, громадських активістів та "атовців", які вимагають реальної зміни антинародної системи влади.

Позиція патріотів не може бути двозначною. Кожен порушник закону має бути покараний. За кожен злочин перед народом повинно бути відповідне покарання.

Ярослав Когутяк, голова Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Народному контролі" заявляють, що не будуть підтримувати кандидатуру Василя Продана на посаду секретаря міської ради

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Назар Лісовий

28 вересня 2016 12:31