МОЗ вимагає від керівників буковинських лікарень створити умови для безперебійної роботи свого медзакладу у випадках «блекаутів»

МОЗ вимагає від керівників буковинських лікарень створити умови для безперебійної роботи свого медзакладу у випадках «блекаутів»

20.09.2023, 09:12

Кожен керівник лікарні має створити умови для безперебійної роботи свого медзакладу у випадках «блекаутів» — Віктор Ляшко

Вже понад півтора року повномасштабної війни росії проти України Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами забезпечують медзаклади критично необхідним обладнанням для безперебійного електроживлення. 

Зараз медзаклади для постійної роботи забезпечені 4 095 генераторами. 

«Попри постійні загрози з боку росії та нові виклики, спричинені повномасштабною війною, в Україні триває активна підготовка до зимового сезону. МОЗ разом із партнерами продовжують працювати над забезпеченням лікарень електричними генераторами, аби медзаклади могли повноцінно працювати та надавати пацієнтам всю необхідну медичну допомогу в умовах віялових чи аварійних відключень електроенергії, — сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. — Однак кожен керівник медзакладу на місці має створити всі умови, щоб генератори функціонували належним чином та забезпечували безперебійну роботу лікарень». 

У кожному медзакладі обладнання має бути встановлене та підключене до мережі. Крім того, для забезпечення стабільної роботи лікарні, його керівництво має перевірити працездатність генераторів та вирішити питання їх безперебійного забезпечення пальним.  

У разі надзвичайної ситуації та в екстремальних умовах завдяки автономним джерелам живлення у лікарнях мають безперебійно працювати відділення інтенсивної терапії, операційні та критично важливе обладнання, що дозволить рятувати життя пацієнтів.  

Надходження генераторів за координації МОЗ триватиме й надалі.  

Нагадаємо, медзаклади України забезпечені понад 4 тис. генераторів на випадок «блекаутів» взимку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час аварійного відключення світла у Чернівцях у двох міських лікарнях проводили оперативні втручання, а в пологовому будинку №2 народився хлопчик

Надскладну операцію на серці, яку проводили чернівчанину у напівтемряві, побачив увесь світ

1