Міжнародні експерти високо оцінили роботу міністра-'фронтовика' Семерака у справі створення об'єкту «Укриття» на Чорнобильскій АЕС

Міжнародні експерти високо оцінили роботу міністра-"фронтовика" Семерака у справі створення об'єкту «Укриття» на Чорнобильскій АЕС

06.07.2017, 17:18

"Останній політ перед м'якою посадкою" – саме так назвав сьогоднішню Асамблею вкладників Чорнобильського фонду "Укриття" та донорів Рахунку ядерної безпеки, що розпочала свою роботу у Лондонському офісі Європейського банку реконструкції та розвитку, адміністратор фонду та головуючий Ханс Брікс. 

6-го грудня цього року Новий безпечний комфаймент повинен бути введений в експлуатацію. Учасники української делегації запевнили представників ЄБРР та G7 у чіткій готовності запуску НБК та переведення його роботи в режим дослідно-промислової експлуатації.

В свою чергу представники донорів високо оцінили роботу української сторони, зокрема Міністра екології Остап Семерак, керівника Державного агенства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, а також директора Чорнобильської АЕС Ігоря Грамоткіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з Буковини Максим Бурбак взяв участь у церемонії безпечного укриття зруйнованого четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС (ВІДЕО)

Окремо відзначено роботу Верховної Ради України в частині змін до законодавства, що дасть можливість вчасно здійснити введення об'єкту «Укриття» в експлуатацію та забезпечити фінансування функціонування Нового безпечного конфайменту, - розповів нардеп Іван Рибак. 

Світлина від Ivan Rybak.

1