«Міжфракційна група «Буковина» навіть не прокукурікала»: Бурбак рятує для Чернівецької області кошти на ремонт доріг, які проґавив Фищук

«Міжфракційна група «Буковина» навіть не прокукурікала»: Бурбак рятує для Чернівецької області кошти на ремонт доріг, які проґавив Фищук

15.09.2018, 17:19

Народний депутат України Максим Бурбак розповів, що буде з коштами на ремонт доріг, які не змогли освоїти у Глибоцькому районі. Про це парламентар заявив 13 вересня 2018 року  під час ефіру програми «Пряма відповідь» на телеканалі Чернівці.

- Уряд оголосив, що може забрати від Чернівецької області 68 мільйонів гривень, які не використали для ремонту доріг. Це стосується одного підряду – розширення під’їзної дороги до міжнародного пункту пропуску Порубне, де підрядник не приступив до виконання робіт.  Почалася судова тяганина, тому вже очевидно, що ті 68 мільйонів гривень, які було закріплено за цим об’єктом, освоїти цього року вже не вдасться. Потрібно готувати нову документацію, оголошувати тендер… Цілком логічно, що Укравтодор хоче, щоб ці кошти не простоювали, а були використані на ремонт іншої дороги, - пояснив Максим Бурбак.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖФищук провалив урядову програму ремонту доріг: Кабмін забрав у Чернівецької області 68 мільйонів

Павлюк намагається врятувати гроші на ремонт буковинських доріг, які проґавив Фищук

Королі буковинського асфальту. Чиї фірми вигравали головні дорожні тендери у 2017 році

- Хочу повідомити наступне: постанова ще не підписана. Щиро вдячний ЗМІ, особливо місцевим, які оперативно відреагували на ситуацію. Як народний депутат України я  так само оперативно зустрівся з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і проінформував голову уряду  про те, що в Чернівецькій області є інші дорожні об’єкти, які можна встигнути відремонтувати ще цього року. Це і Вижницький напрямок, це і дороги на Заставну, і на Сокиряни, Кельменці… Це продовження ремонту дороги Чернівці-Хотин. На цій дорозі облаштовано інформацію для водіїв про те, що на її ремонт уряд  виділив 400 мільйонів гривень. Тут завершено лише планові роботи, але ремонт дороги загалом ще не завершено.   Щодо закидів, що на біл бордах є моє обличчя, то нагадаю, що я теж працював в уряді. Не знаю, чи щодо всієї суми 68 мільйонів, але щодо левової її частини, переконаний, мені вдасться переконати центральні органи влади залишити їх для ремонту доріг області.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБурбаку доведеться виправляти наслідки мишачої вовтузні Фищука

- Говорив про це на сесії Чернівецької обласної ради. Прикро, що на засіданні не було голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука. Про цю ситуацію я попереджав заздалегідь. Гроші на ремонт доріг, які було зібрано під час так званого митного експерименту, запровадженого ще 2015 року урядом Арсенія Яценюка, а це, нагадаю, загалом понад 700 мільйонів гривень, треба було використовувати для будівництва і ремонту доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБурбак запропонував рецепт вирішення дорожніх проблем Чернівців й обіцяє поборотися за додаткові бюджетні кошти на ремонт доріг області

Через недолугі дії окремих керівників виконавчої гілки влади Буковина несе іміджеві втрати і мало не втратила кошти на ремонт доріг, - Бурбак

Митники Салагора зібрали для Фищука ще майже 15 мільйонів для ремонту буковинських доріг

- Натомість їх скирдували на рахунках у банках, а на відсотки купували інше обладнання. Так, це теж необхідно робити, але не за кошти для ремонту доріг. Досить порівняти отримані відсотки і зростання вартості будівельних матеріалів, які суттєво подорожчали, поки кошти лежали на рахунках у банку. Люди справедливо закидають владі, а де ж дороги? У Києві кажуть, що гроші на ремонт доріг виділили, а на місцях нічого не робиться. Чиновники на Буковині скирдують їх на банківських рахунках, щоб потім перед телекамерами перерізати якусь чергову стрічку. Хто буде нести дисциплінарну і політичну відповідальність за такі недолугі управлінські рішення, які підривають авторитет влади загалом?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ стіни Чернівецької ОДА повертається розум: чиновники передбачили кошти на ремонт «старої» дороги Чернівці-Заставна і доріг на Кельменеччині

- Звернувся до депутатів Чернівецької обласної ради: чому не зробили так, як депутати Миколаївської обласної ради? Щойно у середу було оприлюднено проект відповідної постанови Кабміну про перерозподіл коштів на ремонт доріг, депутати вже наступного ранку зібралися на позачергову сесію і ухвалили звернення не забирати з області кошти.  Можна так само робити у Чернівцях? Допомагати народним депутатам від Чернівецької області відстоювати інтереси краю. Це мені одному потрібно? У парламенті є якесь міжфракційне депутатське об’єднання «Буковина», хтось із них бодай щось прокукурікав? Ні! Як лити бруд, то це вони вміють. А як стати і заявити консолідовану позицію від Буковини: нам є що ремонтувати в області, то у відповідь переважно тиша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГроші на ремонт доріг, які проґавив Фищук, забрали з округу нардепа Тіміша

Іван Мунтян ініціював звернення до керівництва держави щодо спрямування 68 мільйонів гривень, які область ледь не втратила, на ремонт дороги «Чернівці-Житомир»

- Вже зустрічався з міністром інфраструктури Омеляном з приводу виділення коштів для будівництва і ремонту мостів. Того ж таки багатостраждального мосту у Маршинцях. Мені відомо, що Служба автомобільних доріг вже оновила проектно-кошторисну документацію. Наступного року можемо робити цей міст. Уваги потребує міст у селі Вікно Заставнівського району, мости у Сторожинецькому, Вижницькому Путильському районах області. Будемо знаходити на це кошти, - пообіцяв Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відремонтувати дороги ще на 56 млрд грн планують наступного року

1


КОМЕНТАРІ (8)

Те, що  Салагорові  гроші  "горять полум"ям"  на  хитрих  рахунках  ОДА  під "керівництвом Пуршаги та Фіщука -  і  САД,  і ЗМІ, і О.Продан,І Бурбак  криком кричали.  Язик  був  затягнутий  у  дупу  в  того ж  Тімша,  Вані Мунтяна  і  кучі  других  ворогів Буковини.  Сьогодні - маємо  клопіт  і  погані  дороги.  Особливо дивує  Мунтян. Складається думка,  що  в  нього  клопіт  лише за  молитовні  сніданки.

avatar

Левон

15 вересня 2018 19:21

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

юра

15 вересня 2018 19:25

Бурбак вчергове Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

15 вересня 2018 21:06

Сподобалось - Салагорові  гроші... Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Левончику

16 вересня 2018 10:04

На жаль,  ти  правий!  

avatar

Левон попередньому

16 вересня 2018 13:25

Заявляю , що я нікого не ображав, нецензурно не висловувався, а тільки написав правду. І мене видалили. Ганьба сайту!  А тепер видаляйте! Болото, а не сайт!!!

avatar

Леаончику

16 вересня 2018 21:09

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження 

avatar

ДФС

17 вересня 2018 14:01

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, недостовірні твердження, голослівні звинувачення, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження

avatar

Ганьба сайту!!!

17 вересня 2018 17:20