Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

Малишевського і Кобевко очорнюють, щоб захистити власні теплі крісла?

29.06.2016, 22:10

 Коридорами  обласних комунальних (не приватних!) лікарень запустили листа від «медиків Буковини», готовий текст якого пропонують підписувати усім охочим (див. фото).

 Формально листа адресовано голові Чернівецької обласної ради Іванові Мунтяну. Фактично ж це звернення до всього депутатського корпусу обласної ради. Коротко його суть сформульовано в передостанньому абзаці: будь-хто з вас, шановні депутати,  тільки не Малишевський і Кобевко.  Сформульовано, звісно, іншими словами, але зміст такий.

 Решта листа – перелік уявних образ, які згадані керівники профільної комісії нібито завдали медичній спільноті. Хоча посвячені у питання добре знають, що справедливі претензії комісії стосувалися переважно роботи посадовців департаменту охорони здоров’я ОДА, організації роботи комунальних медичних закладів, подолання потворних явищ в системі охорони здоров’я тощо. Зрештою поширювалися вони лише на головних лікарів, та й то далеко не на всіх. І зовсім не на звичайних працівників галузі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Кобевко: Бездіяльність департаменту охорони здоров'я за останні 2,5 роки після Майдану просто лякає, жодних позитивних зрушень

Депутат Ольга Кобевко переконана, що департамент охорони здоров'я Чернівецької ОДА і його директор не бажають працювати для людей

 Про все це в листі ані слова.

 Так само, як немає там жодних згадок про те, що конкретно вимагала комісія від чиновників департаменту охорони здоров’я. І аж ніяк не від медичної спільноти краю, частиною якої є такі самі лікарі Малишевський і Кобевко.

 На упередженість авторів документа вказує те, що в ньому не знайшлося жодного  об’єктивного слова про роботу комісії. А одні тільки звинувачення на адресу її керівництва і натяки розповісти ще більше.

Медичних працівників прямо дезинформують, нібито метою Малишевського є посада головного лікаря. Хоча і він сам, і члени комісії не раз публічно пояснювали:  справжньою метою в.о. головного лікаря буде підготовка і проведення відкритого, прозорого і об'єктивного конкурсу на цю посаду. І зовсім не факт, що сам Малишевський братиме у ньому участь. Автори листа, певно, вирішили для чого іншим лікарям про це знати. Необізнаними так легко маніпулювати на свою користь. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія обласної ради і конкурс – єдині дієві засоби протидії регіональному лобі, яке штовхає потрібних людей на керівні посади у медичній сфері

 Те, що комісія працювала і працює у строгій відповідності до наданих їй законом повноважень, у листі також ні слова.  Інша річ, що за десятиліття чиновницької сваволі дехто, схоже, відвик працювати у рамках законодавчого поля. І повертатися до нього не планує. Тому будь-які законні вимоги  комісії  сприймає як зазіхання «прокурора Вишинського». 

 Так ніби це не члени комісії домоглися, щоб зубопротезування учасникам АТО робили з металокераміки, а не заліза.

Чи це не вони розбиралися з родинними зв’язками в колективі дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора»? І задовольнили справедливі вимоги колективу.  

Хіба не члени комісії  підтримали створення єдиного в Україні реабілітаційного центру для АТОвців та їхніх дітей на базі "Брусниці"?

Чи це не принциповість голови комісії, який запропонував переглянути систему фінансування буковинських медичних закладів  - фактично алгоритм для вирішення проблем медичної галузі, допомогла зберегти ліжкомісця в онкодиспансері?

А постійна увага комісії до прискорення будівництва перинатального центру у Чернівцях, опрацювання питання про виділення коштів для його будівництва, можливості використання придбаного медичного обладнання та апаратури. Усе це не варте бодай вдячної згадки?

Чимало власного часу члени комісії присвятили вирішенню проблем учасників АТО та членів їх сімей. Зокрема, можливості надання їм пільгових кредитів для будівництва житла; сприяння у виділенні коштів з фонду розвитку обласного бюджету для придбання обладнання з метою надання консультативно-діагностичної допомоги юнакам допризовного і призовного віку, резервістам, військовослужбовцям, учасникам АТО і членам їх сімей та іншим категоріям громадян.

Надія на справедливе вирішення земельних питань учасників АТО також бере початок від роботи комісії.

Перелік добрих справ можна продовжувати безкінечно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Ковалець: За те, що підтримав Малишевського завтра хату спалять? (ВІДЕО)

 Але, можливо, це й на краще, що автори звернення не побачили, точніше не захотіли їх бачити.  Бо саме дякуючи цьому очевидно, чиї вуха стирчать з документа.  

 Принцип: «Cui prodest? - кому вигідно», добре відомий з  стародавніх часів, ще ніхто не скасовував.

 А кому вигідно, щоб Малишевський і Кобевко не продовжували свою діяльність? 

 Як неодноразово публічно заявляли члени медичної комісії, департамент охорони здоров’я проявляє активність тільки тоді,  коли йдеться про кадрові питання. А хіба лист, який пропонують підписувати медичним працівникам, стосується проблем галузі? Ні! Мова знову про кадри.  

 Дуже схоже, що автографи медичних працівників потрібні ініціаторам збору підписів тільки для того, щоб прикрити ними  чиїсь теплі крісла.  

1


КОМЕНТАРІ (21)

Конечно, как же еще можно оправдать свои интересы? Все сволочи,  одни мы святые! 

avatar

Как вы достали!!!

29 червня 2016 19:36

Виходить що вуха, це вуха Андрієць, яка боїться за своє крісло, що ось-ось забуть і розпочала свою брудну кампанію! Пропоную лист і зібрати підписи за звільнення Андрієць! Гадаю що майже всі підпишуть!

avatar

Кардіодиспансер

29 червня 2016 19:40

Андриец должна сидеть в тюрьме,это она мутит воду,это она хочет порасставлять своих людей по сладким местам.

avatar

ТТ

29 червня 2016 19:56

а хто автор цього допису?

avatar

Василько

29 червня 2016 20:11

Найкрашим буде повне перезавантаження! якщо Андрієць хоче, то хай йде у відставку з заступниками, тоді і керівництво комісії піде - це буде найкраще для медиків, очиститись від Андрієць! 

avatar

ода

29 червня 2016 20:41

думаю що атор цього допису є сама наша люба п Кобевко бо тільки їй вигідно попіаритися, набити собі ціну. Якщо спільнота медична наша буде писати листа то повірте що з підписами більшості медпрацівників. Але Кобевко до того не доросла щоб їй приділяти скільки уваги. А от дати їй покерувати ФАПом в самий раз. Хай попробує і це без сміху. Бо ФАП це місце куди впершу чергу звертається пацієнт, це первинна ланка медичного обслуговування населення і саме від неї більше всього залежить і вчасна діагностика і профілактика захворювань і саме ця ланка менше всього забеспечена квваліфікованими відповідальними кадрами. Але впевнений що ні Кобевко ні Малишевський жодного дня не були на ФАПі і навіть не знають чим там займаються медпрацівники. Адже в першу чергу атошників обслуговує саме ця первинна ланка медицини, а не онкодиспансер чи тубдиспансер де в принипі атошників не може бути, або якщо і буде то одиниці. Так що вперед- молодим дорога. А інакше дійсно якщо відмовляться порацювати хоча б півроку рік на ФАПі то зразу зрозуміло що п Кобевко не та людина за яку себе видає.

avatar

7,40

29 червня 2016 21:19

Ігор, Оля та інші члени комісії молодці! Працюють найкраще з усіх комісій! ось вони і виступають, щоб оправдати свою бездіяльність, особливо департамен здоров"я.

avatar

Магнолія

29 червня 2016 22:09

Ці кончені аферисти "дует кобе-мали" зрозуміли що засрались по повній і терміново зістряпали писульку, чим заганяють себе ще більше в лайно. Залишіть цих двох долбанутих в спокої. Вони самі себе закопають.

avatar

Дяк

30 червня 2016 00:22

Якась х%ня, а не стаття.
Жодного речення по суті.

avatar

Вася Батарейкин

30 червня 2016 00:28

А ми вважаємо що пані Андрієць повністю відповідає займаній посаді і поважаємо її як  професіонала і особистість. А псевдодіяльність наших двох депутатів не викликає в нас жодного занепокоїння, а тільки тревогу за їхній душевний стан. Хай всім  щастить.

avatar

Обласна рада

30 червня 2016 00:34

А мы считаем,что очень многие в обл.раде очень долго уже задержались на своих местах,не пора ли на покой,слуги Народа???Неувязочка,правда?

avatar

Областной Раде от Народа

30 червня 2016 00:48

Правильно! Всех в обл.раде и в ОДА поменять! Всег главных врачей поменять! Только тогда будет порядок! 

avatar

Изя

30 червня 2016 01:47

Изя,может дешевле тебя обкуренного поменять и Неувязочку, что возомнила себя народом. И будет всем порядок.

avatar

Припоцоватам 00:48-01:47

30 червня 2016 01:54

Никакой работы комиссии просто НЕТ! Все, что писано - полный бред! Особенно, что касается ремонта перенатального центра. Они выбили финансирование? Они решили вопрос с оборудованием?! Бред! Финансирование идет на прямую с держбюджета, а оборудование невозможно использовать в других целях, так как оно имеет целевое назначение. Систему финансирования мед. закладів они пересмотрели? Что-то я не помню чтобы на сессии рассматривали этот вопрос! И вообще, это не их компитенция, а ВР. Чистый пиар. И почему они считают требования коллектива Садгоры обосноваными, а коллектива Онкодиспансера нет?! Кто вам дал права решать за людей?! 

avatar

Ганс и Грувер

30 червня 2016 07:43

Гнать Швондеров поганой метлой.

avatar

30 червня 2016 10:01

Як остогидли вже всім ці бидлюки Коб-Мал. Скоро люди будуть плювати в ії бік. А їхні прізвища стануть "наріцатєльними"(рос.). Наприклад :" Ти що зовсім єб..та, як Кобевчиха". Або:"Не будь конченим, як Малишевський". Привітаємо їх, "слава" підкралась непомітно.

avatar

Мирний

30 червня 2016 10:58

И что вы о себе возомнили?Мы просто не дадим вам заниматься грабежом людей,вы,врачи,уже действительно ох....ли,на каждом шагу бабло,за анализ бабло,за посмотреть бабло,херен вам притрушеные.Андриец,ты готовься,готовься,сухари готовь и носки теплые.

avatar

Поцам из обл рады и онко диспанцера

30 червня 2016 11:19

Так від цих двох фамілій дійсно погано Андрієць і членам корупційного медичного гуртка області! Але скоро ці двоє порознаняють корупційне кубло! Тоді простим лікарям буде легше дихати від тиранів головних лікарів і від департаменту! А народ зможе отримувати гарантовані державою медичні послуги!

avatar

Лікар

30 червня 2016 11:53

Андрієць у вас щось брала, чи вимагала ? Як що так, то конкретно для правоохоронців що, коли і своє прізвище. А так сидіть і не піз..ть. Сухарі залиште собі пришелепкуватим.

avatar

Поцам і лжелікарям

30 червня 2016 13:33

Почему такая агрессия?За живое зацепили?Сухари пусть готовит Андриец,а СБУ все видит и знает)))

avatar

Тролю Андриец

30 червня 2016 14:20

Це не їх хочуть очорнити, а вони обісрали (та самі обісрались) медицину краю на всю Україну! Вона і так працює на голому інтузіазмі як головних, так і простих лікарів. Ви хоч би реально допомогли хоча би одній лікарні, тоді мали би право жвендіти, а поки це пустозвонство! 

avatar

Включить мозки

01 липня 2016 09:03