Конфлікт Фірташ – Сеничак навколо «Чернівцігазу» завершився податковим компромісом

Конфлікт Фірташ – Сеничак навколо «Чернівцігазу» завершився податковим компромісом

08.06.2015, 21:16

Замість віддати державі 24 млн. грн. нарахованого свого часу податківцями боргу, у зв’язку з дією податкового компромісу товариство заплатило 1 млн. 300 тисяч гривень (5%). Кримінальне провадження стосовно «Чернівцігазу» таким чином було закрито. Про це сьогодні заявив на зустрічі з журналістами, присвяченій підсумкам діяльності слідчих та оперативних підрозділів ГУ ДФС у Чернівецькій області за 5 місяців 2015 року, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області підполковник податкової міліції Сергій Олексійович Гакман. Він також повідомив, що податковим компромісом на Буковині скористалися всього 5 суб’єктів господарювання, по яких тривало розслідування за ухилення від сплати податків. Наразі компроміс вже не діє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірташ – Сеничак: хто кого?

У Сеничака спростували слова Горди щодо перевірки ПАТ “Чернівцігаз”

Сеничак хоче, щоб Горда розказав звідки в нього труби

У «Чернівцігазі» не хочуть платити додаткових 37 млн грн нарахувань та штрафів, тому запідозрили підлеглих Сеничака в поверненні до старих схем вибивання коштів

 

ПАТу  «Чернівцігаз» вдалося викрутитися зі сплатою податкового боргу

За словами Сергія Гакмана, слідчі та оперативні органи працювали на детінізацію економіки.

За 5 місяців цього року В Єдиному реєстрі досудових розслідувань за оперативними матеріалами обліковано 32 кримінальних правопорушення, в тому числі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів – 10 проваджень.

До суду скеровано провадження за вчинення 13 кримінальних правопорушень, з них з обвинувальним актом – 10 кримінальних правопорушень. З клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків – 3 кримінальні правопорушення.

За участю працівників податкової міліції виявлено 6 фактів необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ з бюджету, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на 7,8 млн. грн. За фактом протидії незаконному відшкодуванню ПДВ обліковано 1 кримінальне провадження за ч.1 ст. 191 КК України, за фактами ухилення від сплати ПДВ обліковано 8 кримінальних проваджень. Сума незаконного формування податкового кредиту з ПДВ складає 21,3 млн. грн. 

Джерело: chas.cv.ua

1