Коли брехав наступник Каспрука - вчора чи більше року  тому?

Коли брехав наступник Каспрука - вчора чи більше року тому?

28.09.2013, 00:22

Директор КП «Містобуд» Іван Гораш  на сесії Чернівецької міської ради заявив, що подав до суду на свого «попередника» – депутата міськради від «Фронту змін» Олексія Каспрука. Він вимагає стягнути з екс-директора 702 224,74 гривні боргів, які виникли під час його керівництва.

Він пояснив, що цей борг виник наступним чином: підприємство «Міськбуд Моноліт» було замовником певних робіт на будівництві митного терміналу на Вадул-Сиретській митниці на суму 1 млн. 32 тисячі гривень. КП «Містобуд» роботу зробив, але отримав за неї не все. З них 330 тисяч замовник погасив, а залишковий борг залишився в розмірі 702 тисячі 224 гривні. 

«Але претензійно-позовна діяльність не велась на підприємстві протягом двох років і підприємство «Міськбуд Моноліт» ліквідували за місяць до звільнення пана Каспрука, який не забезпечив своєчасне повернення цих коштів», – стверджував на сесії  Гораш.

Про складну ситуацію на підприємстві стало відомо не вчора. Ще в січні 2012 року газета Погляд опублікувала матеріал "Чернівецький Містобуд взули на 700 тисяч". 

 – 2008 року було укладено угоду на проведення робіт, які були виконані наприкінці року, – розповів тоді журналісту Олексію Микосянчику теперішній начальник КП "Містобуд" Іван Гораш. – Загалом робіт було виконано на 1 мільйон гривень. Перерахували ж лише 330 тисяч. Ми розіслали листи з попередженням на адреси, за якими зареєстрована ця фірма, оскільки за ці роки її тричі перереєстровували і тепер її юридична адреса: село Трояни Запорізької області. Також за цей час змінилось її керівництво. Нині, по-моєму, нею керує 20-річний хлопчина. Така собі фірма "Роги і копита".

І далі ще одна цитата 2012 року:

"Наразі у підприємства, за словами керівника, немає коштів, аби сплатити 1% державного мита (а це 7 тисяч від боргу, – авт.), щоб подати позов до суду, тому вони звернулись до прокуратури, аби подати позов від їхнього імені".

Але як тоді бути з твердженням того самого посадовця, який тільки вчора сказав, що «претензійно-позовна діяльність не велась на підприємстві протягом двох років і підприємство «Міськбуд Моноліт» ліквідували за місяць до звільнення пана Каспрука, який не забезпечив своєчасне повернення цих коштів», – стверджував на сесії  Гораш. 

Але ж два роки назад, як написано чорним по білому з посиланням на ту саму людину, нинішній керівник Містобуду казав, що не може подати позов, бо грошей не має. Тобто терміни позовної давності тоді пропущені не були і підприємство існувало?

То коли Іван Гораш казав правду?

Щобільше:  – Справа щодо будівництва та заборгованості перед підприємством за виконані роботи була у нашому проваджені, – розповів прокурор області Петро Коваль. – Але згодом її передали до Львівської області, де вона була закрита.

Раніше ми повідомляли: Під видом питання про підготовку до зими Михайлішин пробував публічно висікти Каспрука, а насамкінець дозволив Сірману забрати зуб

1


КОМЕНТАРІ (3)

что не понятно,у нового директора не было денег на предприятии(благодаря предыдущему руководителю Каспруку) он обратился в прокуратуру,что-бы она представляла интересы коммунального предприятия .Или это заказуха Каспрука?

avatar

Юрист

28 вересня 2013 11:59

Юрист - ты не юрист! Ты учился на двойки. При чем тут не было денег? Деньги здесь второстепенная вещь. Он  фактически признал,  что тогда фирма еще существовала. Раз он хотел с ней судиться, но не имел на это денег. А сейчас говорит, что фирмы уже "не було" за месяц до освобождения Каспрука с должности. Лови мух, юрист. А то Продан денег не даст. 

avatar

Юрист - ты не юрист!

28 вересня 2013 14:41

Виталька. Тебе не удастся слить Каспрука до выборов. За ним стоят избиратели Федорука, а их 50 тысяч. Так что не пукай в воду, не пугай карасей.

avatar

Чеченец

30 вересня 2013 09:39