'Величезні суми крали': Каспрук і Продан мали би відповісти, куди зникали 80 мільйонів, які щороку виділяли з бюджету міста на підтримку тролейбусного управління, - Клічук

"Величезні суми крали": Каспрук і Продан мали би відповісти, куди зникали 80 мільйонів, які щороку виділяли з бюджету міста на підтримку тролейбусного управління, - Клічук

04.05.2023, 09:47

На дотацію збиткового Чернівецького тролейбусного управління попередніми роками з бюджету міста перераховували від 80 мільйонів гривень і більше.

"Величезні суми списувалися, величезні суми кралися, тому я вкотре повторюся, що ця реформа з транспортними картками, яку ми здійснили, привела до того, що ці 80 мільйонів залишаються у бюджеті. І за ці зекономлені кошти ми закуповуємо тепер нові тролебуси, які ви бачите на вулицях нашого міста". 

За словами чернівецького міського голови Романа Клічука, цього року, як і попереднього, не виділяють кошти на підтримку підприємства.

«За минулий рік і на нинішній із бюджету міста не виділяють жодної копійки на підтримку цього підприємства. Ці 80 мільйонів вивели з тіні. Хто заробляв їх і куди спрямовували кошти? Потрібно звернути увагу на обурення колишніх чиновників, які керували містом тривалий час, і запитати їх, куди дівалися ці 80 мільйонів гривень», – зауважив він.

Крім цих 80 мільйонів, додаткові десятки мільйонів гривень виділялися на компенсацію проїзду пільговиків. По якійсь умовній незрозумілій формулі розрахунку, яка випливає з припущення, що приблизно 40 відсотків користувачів громадського транспорту - це пільговики. Це робиться і до сьогоднішнього дня.

"Транспортна реформа, яку ми зараз проводимо, покликана навести лад також і з цим питанням, - пояснив Роман Клічук. -  Транспортні карточки для пільговиків, які ми запровадили і роздали людям, покажуть точну картину, скільки чернівчан користується цим своїм правом. Коли пільговик зі своєю карткою відмітять їх у тролейбусах чи автобусах, ми побачимо, що умовно за день у цьому тролейбусі проїхало 100 пільговиків, і ми виключно по цій валідації вже будемо оплачувати цю пільгу з міського бюджету. Цю новацію буде запроваджено з 1 червня, у зв'язку з тим. що ми відмовляємося від готівки. І тому кожен пільговик - школяр чи пенсіонер - повинен буде валідувати свою поїздку.  І з 1 червня плата за пільговиків буде не по формулі, а винятково по тій кількості, яку зафіксує валідація". 

 

 

 

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1