Іван Мунтян: Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну

Іван Мунтян: Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть Україну

13.02.2017, 22:19

Про роботу у складі офіційної делегації, що представляла Україну на 65-у Національному молитовному сніданку, який відбувся у Вашингтоні (США) 2 лютого цього року, розповів керівник представницької влади Буковини Іван Мунтян, відповідаючи на запитання представників обласних ЗМІ під час сьогоднішньої прес-конференції.

Так, посадовець наголосив на тому, що захід не носив розважального характеру, натомість передбачав низку зустрічей з американськими політичними діячами та посадовцями різних рівнів.

«На зустрічах з посадовцями Держдепартаменту США та Агентства міжнародного розвитку USAID нам вдалося донести інформацію про реальний стан справ в Україні, про те, як ми уже четвертий рік поспіль боремося з російським агресором і проросійськими терористами. Гадаю, що це важливо, адже Адміністрація Президента Дональда Трампа отримала об’єктивну інформацію з першоджерел. І тепер, ухвалюючи ті чи інші рішення, керівництво Сполучених Штатів матиме цілісну картину того, що відбувається на Сході України», – відзначив Іван Мунтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян розповів про здобутки за рік роботи (+два відео)

Відтак, голова обласної ради розповів, що в результаті домовленостей, досягнутих з представниками однієї з американських громадських організацій, Чернівецька міська дитяча лікарня ближчим часом отримає необхідне нейрохірургічне медичне обладнання. Також завдяки об’єктивній інформації про події в Україні, представниками благодійних організацій США було зібрано багато гуманітарної допомоги для військовослужбовців та мирного населення, яке постраждало внаслідок загострення ситуації на Сході України.

«Вважаю, що найбільшим здобутком учасників української делегації можна вважати тезу, яку неодноразово повторювали представники американського істеблішменту: Сполучені Штати Америки і надалі будуть підтримувати Україну, її незалежність, цілісність та суверенітет. Втім, гадаю, що ми також не повинні сидіти, склавши руки. Натомість українцям слід консолідуватися та наполегливо працювати над питанням подолання корупції та реалізації важливих реформ», – підсумував Іван Мунтян.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1


КОМЕНТАРІ (2)

Беру Мунтяна на роботу помічником по звязках з Сучавським повітом.

avatar

Трамп

14 лютого 2017 08:38

Беру Мунтяна на роботу помічником по звязках з Сучавським повітом.

avatar

Трамп

14 лютого 2017 08:38