Ідеологія «Європейської солідарності» у Чернівцях – це «давайте швиденько домовимося з ОПЗЖ Медведчука і  отримаємо посаду», - Бурбак

Ідеологія «Європейської солідарності» у Чернівцях – це «давайте швиденько домовимося з ОПЗЖ Медведчука і отримаємо посаду», - Бурбак

30.12.2020, 15:37

Про 100 днів без критики і 1 лютого у платіжках. Народний депутат двох скликань Максим Бурбак проаналізував початок роботи новообраної Чернівецької міськради та поділився прогнозами щодо її діяльності у програмі Постфактум в ефірі телеканалу ТВА.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зміну одним бізнесменам до сесійної зали Чернівецької міської ради зайшли інші бізнесмени, - Бурбак

– Наскільки логічно виглядає те, що «ЄС» напередодні перших сесій заявляє, що не буде об’єднуватися з партією «Слуга народу», а в президію сідають поруч зі «слугами народу»?

– Я до своїх колег по коаліції звернуся політкоректно. Коли в Києві декларується одне і ваші колеги у Верховній раді займають жорстку опозиційну позицію і ми бачимо цю риторику (до речі, чверть складу – це представники «Народного фронту»), натомість у Чернівецькій міській, обласній та районній радах ви чим зайнялися? Розподілом табуретів у президіях і комісіях? Скажіть, будь ласка, в останньому інтерв’ю президента журналу «Фокус», де він каже, що є у людей така потреба на кримінальне переслідування президента Порошенка. Думаю, що не всі цього чекають, думаю, що не треба політизувати цей процес. І Порошенко буде це використовувати в риториці, бачимо по зростанню рейтингу, йому це допомагає.

– Натомість у Чернівцях, якщо політичне керівництво робить такі заяви, тут – жодної заяви обласної організації, міської організації немає, вони лише ділять посади. По-друге, шановні, а де ж палкі заяви на кожній сесії або в «Різному», або на початку, коли виходять до трибуни ваші депутати (Максимюк, який палко вміє захищати), пікетування трибуни обласної та міської ради з тим, щоб привернути увагу громадськості до таких політичних переслідувань? Ви ж так з прапорами до Києва, до Печерського суду їздили, а чому ви зараз цього не робите?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партійна приналежність членів виконкому – це відображення того договорняка з ОПЗЖ, який відбувся в обласній раді під час призначення і обрання голови та заступників, - Бурбак

– Можливо, справа в тому, що вони заплющили очі на політичні моменти, зважаючи на те, що Михайло Павлюк і Микола Гуйтор, які стали заступниками голови Чернівецької обласної ради – це колишні колеги по роботі, оскільки вони працювали на факультеті історії у ЧНУ?

– Сергій Добржанський, який став секретарем виконкому, теж працював з ними разом, він теж представник «Європейської солідарності». Давайте зустрінемося місяців за 2-3. Було б логічно, раз є така традиція 100 днів не критикувати, давайте дамо попрацювати. Але ми потім зможемо взяти публічні цифри щодо зарплат. І ви всі все побачите. Відчуття у мене погане.

– Тому що у стінах Чернівецької обласної ради, Чернівецької міської ради немає жодної ідеологічної політичної сили. У «Єдиної альтернативи» немає ідеології, тому що це партія господарників, місцевий локальний проект. У «За майбутнє» теж нема ідеології. У «Батьківщини» є, але цього разу «Батьківщину» витурили в опозицію, в міську раду вони не потрапили. «Європейська солідарність» у Чернівцях – це ідеологія «давайте отримаємо посаду, у Києві собі хай деруться, а ми тут швиденько домовимося з ОПЗЖ Медведчука і проголосуємо разом за представника Аграрної партії».

– Мене просто обурив цинізм заяви «ЄС», коли вони оголосили  про програш офісу Президента України в боротьбі за Чернівецьку область. Шановні, так ви ж самі допомогли аграрієві стати головою разом з ОПЗЖ, потім це обміняли на крісло у президії та виконкомі і виходите з гнівною заявою.

– Можу вам сказати, що головою обласної ради обрано колишнього заступника Василя Козака. Він таке має до «Аграрної партії» відношення, як я до космонавтики. І ви знаєте, що син Василя Козака є народним депутатом від «Слуги народу». Тобто ви обрали людину, яка точно не чужа для правлячої партії «Слуга народу» і кажете, що вони програли. Досить дурити людей.

Джерело: https://tva.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клічук та його команда зробили помилку, коли взяли собі всі комісії і посади, залишивши Продана і Михайлішина в опозиції, - екснардеп

1