'Гора народила мишу': на Воробкевича вибрали клона з пам'ятника Т. Шевченку у Москві тільки без постаменту (коментар чернівецького скульптора, який програв)

"Гора народила мишу": на Воробкевича вибрали клона з пам'ятника Т. Шевченку у Москві тільки без постаменту (коментар чернівецького скульптора, який програв)

14.05.2023, 18:16

Нещодавно було оприлюднено підсумки Всеукраїнського конкурсу на кращий проєкт пам'ятника Сидору Воробкевич. Чернівецький скульптор Іван Салевич прокоментував результати конкурсу. 

- Як учасник конкурсу маю моральне право на коментар, - написав Іван Салевич на своїй сторінці у ФБ. - Робота по організації конкурсу була проведена добре. На розгляд журі було подано 11 проектів. Здавалось би що журі мало обрати найкращий. Але вибрали клона з пам'ятника Т. Шевченку у Москві тільки без постаменту. ( Загугліть і самі в цьому переконаєтесь) . Чому так сталося? А сталось це тому, що найважливіший аспект у організації конкурсу формування складу журі на паритетних засадах з фахових архітекторів та скульпторів монументалістів і мистецтвознавців з різних міст України було проігноровано. Із 10 членів журі - 8 місцевих архітекторів, 1 живописець (голова нашої СХ) і 1 чиновник. Такий склад журі є не фаховим і не відповідає статусу всеукраїнського. Тому, панове, "гора народила мишу".

Оголошено конкурс на пам'ятник В. Івасюку. Якщо будуть такі ж підходи до формування складу журі, то сенсу брати в ньому участь я не бачу. А місто знову отримає чергового клона чи муляжа ( від " всесвітньо відомого" який у Чернівцях вже добряче відомий також ). Так що, громадо , проковтнемо і це?
 
 
 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1