Мунтян пропонує збудувати дорогу через Путильський район,  яка з’єднає румунські та українські Карпати

Мунтян пропонує збудувати дорогу через Путильський район, яка з’єднає румунські та українські Карпати

04.04.2018, 22:12

Служба автомобільних доріг Чернівецької області планує подати проектну заявку на отримання фінансування для виготовлення проектно-кошторисної документації на здійснення ремонту дороги на ділянках «Шепіт-Селятин» та «Селятин-Руська» загальною протяжністю майже 18 км.

В контексті реалізації цього проекту Чернівецька обласна рада має намір звернутися до Уряду щодо виділення коштів, необхідних для будівництва дороги, що веде до Косова.

Вважаю, і пан Флутур цілком зі мною погодився, що цей проект має найвищий пріоритет, адже таким чином ми можемо отримати додатковий транспортний коридор, який з’єднає румунські та українські Карпати. Не буду детально розповідати про усі переваги цього коридору, скажу лишень, що його наявність вдихне нове життя у Путильський район та збільшить притік інвестицій на Буковину та Івано-Франківщину, - пояснив Іван Мунтян

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороги, що забезпечують сполучення з гірськими районами Буковини, після катастрофічних повеней 2008 і 2010 років відновлені лише на 20-30%

ДОВІДКОВО:

Учасники другої зустріч, присвячена транскордонній співпраці Чернівецької області з Сучавським повітом в рамках Спільної операційної програми «Україна – Румунія 2014-2020», остаточно затвердили перелік з 14 проектних пропозицій, які потрібно якісно підготувати у найкоротші терміни та подати на конкурс до 3 травня.  

В результаті переговорів на неодноразових зустрічах з головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром представникам Чернівецької області  вдалося досягнути домовленості про підготовку спільної проектної пропозиції щодо реалізації двох «дзеркальних» проектів вартістю 4 мільйони євро зі спорудження 2,5 км під’їзних шляхів до пунктів пропуску «Шепіт» та «Ізвоареле Сучевей» по обидва боки українсько-румунського кордону. Партнерами з їх реалізації виступлять Чернівецька обласна та Сучавська повітова ради.

Решта проектних пропозицій стосуються покращення системи професійної освіти у сфері сільського господарства у прикордонній зоні, якості надання невідкладної медичної допомоги та малоінвазивних медичних послуг на території Буковини, впровадження надання медичної послуги мамографічного скринінгу, підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення регіонів та відродження давніх ремесел. Усі проекти передбачають придбання необхідного обладнання та створення відповідної бази для його використання.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дуже добра справа!  Хотілося,  щоби  Мунтян  долучив  до  цього  і депутатів  ВР.    "Гуртом  і  батька  легше побити"  -говорять  в народі.  

avatar

Тарас

05 квітня 2018 06:48

Мунтян обовязково  залучить до справи депутатів ВР Румунії, бо продає Україну і бізнес на Буковині сусідам, не безоплатно звичайно. Він просто за так нічого не робить. 

avatar

Тарасу

05 квітня 2018 12:50