Гайничеру раптом забракло румунської мови в освіті Чернівецької області

Гайничеру раптом забракло румунської мови в освіті Чернівецької області

20.09.2015, 01:09

Під час наради в Чернівецькій обласній раді її учасники наголосили на необхідності збільшення кількості годин румунської мови та вивчення окремо курсів румунської та зарубіжної літератур. Причин такої активності у повідомленні прес-служби облради не вказано. До тепер було достатньо уроків румунської в школах, але раптом їх стало бракувати.

Також представники української влади на Буковині пропонують збільшити кількість зустрічей у навчальних закладах з румунськими письменниками, забезпечити школи і бібліотеки виданнями румунською мовою. Михайло Гайнічеру: «Проте проблема на сьогоднішній день не в недостатній кількості книг в шкільних бібліотеках, а в небажанні їх читати ні українською, ні англійською, ні іншою мовою», - зауважив голова обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинські румуни поскаржилися Фищуку на малу кількість шкіл, класів і підручників

Дуже прикро, але чиновники обраної народом влади, не обговорили можливість хоча б звернення до влади Румунії з пропозицією зробити викладання української мови у школах Сучавського повіту принаймні предметно, а не факультативно як є сьогодні. Про зустріч українських письменників з румунськими школярами ніхто не згадав.

Натомість Гайничеру підтримав пропозицію учасників наради про призначення на посаду одного із заступників директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації фахівця із знанням румунської мови. Утім таке призначення потрібно обговорити публічно.

Джерело: http://buktoday.com/

1


КОМЕНТАРІ (2)

На пенсію пора. Партія регіонів і совість вже не молодої людини, як це поєднується в Гайнічеру? Воно не поєднується ніяк. Тому що це несумісні речі.

avatar

володимир

20 вересня 2015 09:08

брррр....

avatar

Дністер

22 вересня 2015 18:32