Фищук розблокував міст через Дністер: хотинські активісти зняли блокаду і поїхали до Гройсмана

Фищук розблокував міст через Дністер: хотинські активісти зняли блокаду і поїхали до Гройсмана

17.02.2016, 18:30

Хотинські протестувальники розблокували трасу біля моста через Дністер в Атаках. Активісти поїдуть в Київ, "озброєні" петицією з 20 тисячами підписів. Про це повідомляють "Хотинські вісті".

Голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук зустрівся із протестувальниками в Атаках.

– Ми знаємо усі ваші вимоги, – зазначив голова облдержадміністрації, – однак наголошую, що рішення про повернення служб у Хотин неможливо вирішити ні на рівні району, ні області, а лише у Верховній Раді. Але запевняю вас, що ніяких підстав для знищення Хотинського району немає.

О. Фищук пообіцяв організувати зустріч ініціативної групи Хотинщини з високопосадовцями Адміністрації Президента. Взамін просив розблокувати дорогу.

Читайте також: Жителі Атак не підтримують акцію з перекриттям і просять активістів, які вимагають повернення усіх служб з Кельменців у Хотин, розійтися (ВІДЕО)

Бурбак попросив Кличка назвати одну з київських вулиць Хотинською і знає, як вирішити проблеми старовинного міста 

Врешті-решт, після майже півторагодинних перемовин рух трасою відновився.

– Наші вимоги взяли до уваги, – зазначив учасник АТО, один з активістів Андрій Коломеєць. – Ми зійшлися на тому, що має відбутися зустріч ініціативної групи з Володимиром Гройсманом. Якщо не буде зроблено конкретні кроки, як нам пообіцяли, то наступного тижня ми заблокуємо дорогу повністю.

1