Фищук переклав вину за провал ремонту доріг на Буковині з себе на Верховну Раду України

Фищук переклав вину за провал ремонту доріг на Буковині з себе на Верховну Раду України

24.07.2018, 22:07

Чернівецька область відстає з ремонтом автомобільних доріг не з вини посадовців обласної держадміністрації, а Верховної Ради. Про це сьогодні на черговій сесії обласної ради повідомив голова ОДА Олександр Фищук, пише molbuk.ua

Він зазначив, що у питанні ремонтних робіт на автомобільних дорогах область "відстає, але по окремих питаннях".

Фищук зазначив, що гроші з "митного експерименту" не освоюються так швидко, як би того хотілося. Проте, на те, за його словами, є причини, і винні в цьому не в ОДА, а в Києві.

"Там 160 мільйонів - загальмували на бюджетному комітеті Верховної Ради, де погоджується перелік. Хоча ми подали і визначили - Служба автомобільних доріг, бо вони є фахівцями, де сьогодні по основних напрямках треба користовувати кошти", - сказав голова ОДА.

За словами Олександра Фищука, не можуть усі кошти митного експерименту витратити лише на одну дорогу - на Порубне:  "Ми й так половину коштів з експерименту митного використали на цю дорогу. Має бути увага до всіх напрямків" - цитує слова голови ОДА сайт http://acc.cv.ua/. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через недолугі дії окремих керівників виконавчої гілки влади Буковина несе іміджеві втрати і мало не втратила кошти на ремонт доріг, - Бурбак

Бурбак запропонував рецепт вирішення дорожніх проблем Чернівців й обіцяє поборотися за додаткові бюджетні кошти на ремонт доріг області

Раніше повідомлялося, що глава уряду Володимир Гройсман заявив, що в Чернівецькій області фіксується найгірша ситуація із виконанням ремонтних робіт на автомобільних дорогах.

Напередодні віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон повідомив про "серйозне відставання" на Буковині виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах. "Найгірша ситуація в Чернівецькій та Сумській області. Там досі не розпочато жодні роботи, відсутні навіть проектні документації. При такому рівні фінансування, яке найвище за останні роки, це не припустимо", - сказав Володимир Кістіон.

1