Федорук подбав про медичне обладнання для діагностики чернівчан і лікування буковинців із камінням у нирках

Федорук подбав про медичне обладнання для діагностики чернівчан і лікування буковинців із камінням у нирках

04.07.2018, 17:24

Народний депутат України Микола Федорук (м.Чернівці) ініціював виділення 10 мільйонів бюджетних коштів для придбання спеціального обладнання для Чернівецького обласного медичного діагностичного центру й ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» на вулиці Фастівській.

Місцевим бюджетам Чернівецької області передбачена субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в обсязі 116,7 млн. грн. З цієї суми 53 мільйони гривень передбачені для системи охорони здоров’я області. Зокрема, Кабінет міністрів України виділив 43 млн грн на завершення реконструкції перинатального центру в Чернівцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фищук покриває гріхи Папієва у перинатальному центрі і зволікає з ангіографом?

Також на придбання обладнання по 5 млн грн отримає лікарня швидкої медичної допомоги та Чернівецький обласний медичний діагностичний центр. Цільове призначення коштів окремим рядком прописано в урядовій постанові, якою визначено перелік об’єктів для державного фінансування і місцева влада не зможе їх змінити.

У  коментарі BukNews народний депутат України Микола Федорук, зокрема,  розповів, що частину коштів витратять для придбання обладнання, яке зможе дробити камені у нирках. Досі буковинці, які мали таку проблему, змушені були шукати медичної допомоги за межами Чернівецької області, зокрема, в інших містах України і навіть за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЩе як пульт у целофані, але скоро, може, почне рятувати буковинців: щоб підняти ангіограф на четвертий поверх спеціально викликали кран і розібрали віконну нішу

 ДОВІДКОВО:

Головам РДА доручено забезпечити постійний моніторинг виконання закладами охорони здоров’я наказу МОЗ України від 2 червня 2016 р. № 509 «Про здійснення заходів з контролю використання лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за бюджетні кошти» по розміщенню на офіційних сайтах інформації щодо потреби, стану забезпечення, наявних залишків лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти та відповідного інформаційного наповнення web-порталу «Є ліки» (https://eliky.in.ua/).

Кожна лікарня повинна демонструвати наявність препаратів та щотижня оновлювати відповідні дані. Так, з 1 вересня на предмет цього буде здійснено окремий моніторинг. Все, що забезпечено по ліках, щотижнево  має бути доставлено до людини. Уряд готує серйозний аудит та ревізію ситуації, і до 1 вересня всі лікарні повинні оприлюднити інформацію про наявні ліки з щотижневим її оновленням.

Вперше за 7 років Україна повністю забезпечена вакцинами згідно з національним календарем щеплень. Крім того, цьогоріч наша держава вперше виходить на забезпечення 100% запитів лікарень.

На 2018 рік на відшкодування вартості інсуліну для хворих на цукровий діабет для області передбачено 20,355 млн. грн.

у 2018 році обласна державна адміністрація виділила 7,5 млн. гривень на виконання обласних програм таких як «Зупинимо інфаркт», боротьба з онкологічними захворюваннями, протидії ВІЛ/СНІД, підтримки учасників АТО.

1


КОМЕНТАРІ (1)

ХЕРой! А я то думаю, чого це Трохимович на всі медичні тусовки почав ходити. Вибори однако)))))))))

avatar

1

06 липня 2018 08:06