Дороги до кордону з Румунією, Молдовою і шлях, що сполучає Чернівецьку та Тернопільську області: на Буковині ремонтують міжнародні і місцеві дороги

Дороги до кордону з Румунією, Молдовою і шлях, що сполучає Чернівецьку та Тернопільську області: на Буковині ремонтують міжнародні і місцеві дороги

15.09.2021, 12:30
 Уперше за понад 35 років «реанімуємо» дорогу на Вижниччині.
 
У межах президентської програми "Велике будівництво" за гроші з Держбюджету України відновлюємо дорогу Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт».
 
У роботі ділянка, що на км 100+057 – км 112+714. Йдеться про 12-ти кілометровий відрізок автошляху, який пролягає від смт. Путила до села Дихтинець Вижницького району.
 
Знайти ділянку на мапі - https://goo.gl/maps/zoFCgwrhAsPGm8We8
 
Роботи з поточного середнього ремонту стартували від селища Путила. Що вже зроблено:
 
відфрезерували зруйноване покриття на 7,5 км;
щоб укріпити основу дороги, то на 3 км влаштували щебеневу-піщану суміш, до якої додали спеціальний в’яжучий матеріал;
виконали роботи з регенерації методом «холодного ресайклінгу» на 2 км;
почали замінювати та ремонтувати штучні споруди на з’їздах.
 
Наразі триває фрезерування старого зношеного покриття та укріплення основи дороги методом «холодного ресайклінгу». Наступним кроком буде влаштування нижнього шару з крупнозернистого асфальтобетону та фінішного з ЩМА.
 
Окрім того, відремонтуємо 7 невеличких мостів, які знаходяться на цьому відрізку. Відновимо 2 підпірні стінки та з нуля збудуємо ще одну, щоб укріпити дорогу. Також вирівняємо узбіччя із рівнем проїжджої частини, зробимо всі з'їзди, нанесемо розмітку, встановимо дорожні знаки, облаштуємо тротуари та сучасне освітлення.
 
Поточний середній ремонт відрізку реалізовується за моделлю «Проєктуй-будуй» («Design&Build»). Суть полягає у тому, що підрядна організація спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її ремонтує.
 
Замовник робіт – Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області
 
Виконавець – підрядна організація ТОВ «ПБС»
 
На відрізку, що ремонтується організований реверсивний рух. Він регулюється спеціальними світлофорами. Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області просить вибачення за тимчасові незручності.
 
Звертаємось до учасників дорожнього руху бути уважними та обережними у місцях проведення ремонтних робіт, особливо поблизу дорожньої техніки.
ДОВІДКОВО!
 
Автомобільна дорога Т-26-01 була побудована на початку 80 років минулого століття. До тепер вона утримувалася у проїзному стані лише завдяки грошам з експлуатаційного утримання.
 
 
На зображенні може бути: дорога та текст
 
На шляху «Сторожинець – КПП «Красноїльськ» у рамках президентської програми «Велике будівництво» тривають активні ремонтні роботи. Цю дорогу серйозно не лагодили понад 30 років. Відновлювати її розпочали від виїзду з міста Сторожинець.

Як ідеться у повідомленні Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, наразі підрядник фрезерує зношене покриття, робить регенерацію дорожнього одягу методом холодного ресайклінгу, влаштовує нижній шар асфальтобетону. Крім того, тут демонтують старий бортовий камінь, копають кювети та укріплюють узбіччя.

Нині на об'єкті працює понад 50 робітників та залучено більше 40 одиниць техніки.

Після поточного середнього ремонту дорога відповідатиме сучасним параметрам навантаження та безпеки руху.

Новий конструктив дороги складатиметься з укріпленої основи зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнювального шару з крупнозернистого асфальтобетону та фінішного, верхнього шару з дрібнозернистого асфальтобетону. Товщина дорожнього покриття становитиме 41 сантиметр.

Роботи виконує ТОВ «ШБУ-77» на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області

Під час ремонту дороги рух автотранспорту здійснюється у реверсному режимі.

 На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст
 
Дорожники ремонтують шлях, що сполучає Чернівецьку та Тернопільську області.

Дорогу міжнародного значення М-19 «Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече» відновлюють на Буковині. Поточний середній ремонт триває на 30 кілометрах шляху.

Наразі дорожники працюють у межах міста Кіцмань, повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області. На лівій смузі виконали роботи з регенерації основи методом холодного ресайклінгу та розпочали влаштовувати нижній шар із крупнозернистої асфальтобетонної суміші.

Уже незабаром підрядник приступить і до ремонту правої смуги. Поступово дорожня техніка рухатиметься до кордону з Тернопільською областю.

На 30 кілометрах траси М-19 виконають увесь комплекс робіт: влаштують шар щебенево-піщаної суміші, встелять верхній та нижній шари асфальту, зроблять водовідведення, розчистять та укріплять узбіччя, встановлять бордюри. Також тут облаштують тротуари, нанесуть розмітку, встановлять дорожні знаки та бар’єрне огородження.

Після ремонту дорога до кордону з Тернопільщиною матиме якісне асфальтобетонне покриття.

Рух у місцях проведення робіт здійснюється в реверсному режимі.

Автошлях М-19 на території України є частиною Європейського автомобільного маршруту Е85. Дорога проходить територією Волинської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей. Загальна довжина – 525,5 км. На Буковині ця міжнародна траса закінчується на контрольно-пропускному пункті з Румунією.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Велике Будівництво»: відновили 16 мостів та штучних споруд, ремонтують прикордонну дорогу і шлях до буковинських Карпат, укладають бордюри у Припрутті

На зображенні може бути: дорога, дерево та текст

На Буковині ремонтують дорогу до кордону з Молдовою.

На Буковині у рамках президентської програми «Велике будівництво» оновлюють Р-63/Н-03/ «Вартиківці – КПП «Сокиряни» з під’їздами до контрольно-пропускних пунктів «Росошани» та «Кельменці».

Як ідеться у повідомленні Служби автомобільних доріг Чернівецької області, поточний середній ремонт триває на трьох відрізках шляху загальною протяжністю понад 15 кілометрів.

Так, відрізок, що у межах міста Сокиряни, вже у нижньому шарі асфальтобетону. Наразі підрядник встановлює бортовий камінь та облаштовує тротуари. Невдовзі розпочнуться роботи з влаштування фінішного шару.

Крім того, на одному кілометрі обходу Сокирян уже уклали фінальний шар асфальтобетону.

На ділянці, що у межах села Сербичани, виконали роботи з фрезерування зруйнованого покриття та регенерації основи дороги. Підрядник нині влаштовує нижній шар з крупнозернистого асфальтобетону та укріплює узбіччя.

Від села Іванівці до межі з колишнім Сокирянським районом розпочали підготовчі роботи для виконання поточного середнього ремонту. Днями на відрізку працюватиме велика дорожня техніка. Почнуть фрезерувати шар зруйнованого дорожнього покриття.

Ремонт 15 кілометрів дороги виконують із використанням якісних матеріалів та сучасних технологій, у тому числі, регенерація основи покриття методом холодного ресайклінгу.

Траса Р-63 – дорога регіонального значення, яка веде до контрольно-пропускного пункту «Сокиряни», що на кордоні з Молдовою.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: дорога

На Буковині також триває поточний ремонт дороги «Юрківці – Вікно – Брідок».
 
Загалом у рамках програми Президента України Велике будівництво тут планують полагодити близько 6,5 кілометра шляху.
 
Верхній та нижній шар покриття вже уклали на більш як двох кілометрах, решту ж устелять новеньким асфальтом найближчими днями.
Аби не припиняти рух, підрядна організація працює уночі.
 
Як розповів перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк, вартував ремонт понад 80 мільйонів гривень.
 
«Розробку проєктно-кошторисної документації на ремонт шляху профінансувала Юрковецька громада. Крім того, аби пришвидшити роботи, жителі зібралися, почистили узбіччя та підготували кювети. Завдяки цьому матимемо гарну дорогу, яка вже найближчим часом служитиме людям», – розповів Ковалюк Богдан.
 
На зображенні може бути: дерево, дорога, небо та природа
 
 Безпека руху: оновлюємо розмітку, встановлюємо дорожні знаки та бар’єрне огородження.
 
 Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області докладає чимало зусиль, аби підвищити рівень безпеки на автошляхах держзначення краю. Наразі активно виконуються роботи з влаштування розмітки проїзної частини, заміни дорожніх знаків та бар’єрного огородження.
 
 Цьогоріч вже встановили 1259 нових дорожніх знаків, 60 погонних метрів нової бар’єрки та відремонтували 5,1 км існуючого металевого огородження.
 
 Зі свіжим маркуванням вже понад 150 кілометрів автошляхів Буковини. Зокрема, йдеться про міжнародну, національну, регіональні та територіальні дороги
краю.
 
 Дорожники оновлюють не лише горизонтальну, а й вертикальну розмітку – на штучних спорудах, бордюрах, сигнальних стовпчиках.
 
 В осіннії період, коли спостерігається погіршення погодних умов, розмітка є дуже важливим елементом безпеки руху на автошляхах. І щоб дорожнє маркування було помітним й вночі, шляховики засипають фарбу спеціальними склокульки. Саме вони й забезпечують світлоповертаючий ефект розмітки у нічний час доби, що сприяє підвищенню безпеки дорожнього руху.
 
 Закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути уважними та обережними в місцях проведення дорожніх робіт!
 
На основному фото: На Буковині ремонтують дорогу до кордону з Молдовою
 
 
Матеріал опубліковано у рамках угоди про оприлюднення офіційної інформації, створеної в процесі діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації.
1