Для подальшого розвитку чернівецького аеропорту злітну смугу варто передати державі, - думка

Для подальшого розвитку чернівецького аеропорту злітну смугу варто передати державі, - думка

26.04.2018, 11:52

Таку пропозицію висловив народний депутат України Максим Бурбак під час спілкування із чернівецькими журналістами.

-        Для того, щоб у Чернівці літали великі літаки міжнародного класу, а чим більший літак, нагадаю, тим дешевшими є квитки на нього, потрібна згода Чернівецької міської ради на передачу злітно-посадкової смуги у державну власність.

-        Щоб запустити цей процес потрібно підписати меморандум з міністерством інфраструктури. Це одразу зменшить навантаження на міський бюджет. Не потрібно буде виділяти кошти на утримання злітно-посадкової смуги, а це наразі найбільш затратна стаття видатків. При незначній інтенсивності руху літаків заробити на смузі практично неможливо, натомість її утримання у належному стані потребує постійних капіталовкладень. Зараз ці витрати лягають тягарем на весь аеропорт і стримують його розвиток.

-        У разі, якщо депутати ухвалять рішення передати злітну смугу державі, місто зніме із себе цей тягар. Натомість Чернівцям залишаються термінал аеропорту, інфраструктура з обслуговування пасажирів, пункти харчування – усі ті служби, які приносять прибуток. З цією метою Чернівці за власні кошти придбали автобуси, трап – і місто на цьому вже заробляє.

-        Двадцять чотири мільйони гривень з державного бюджету, які ми з колегою Миколою Федоруком залучи для розвитку чернівецького летовища, витрачено на аеропорт. Ще сто мільйонів гривень для модернізації злітно-посадкової смуги вже другий рік поспіль лежать на рахунках в міністерстві інфраструктури. Тепер слово за депутатським корпусом.

Фото: Погляд

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька область – невід’ємна частина України, а кадрові зміни будь-де в Україні – назріли і навіть перезріли, - Бурбак

Бурбак прогнозує реальні тюремні строки за чернівецьке «ноу-хау» на виборах з червоними ручками у студентських гуртожитках

Після отримання автокефалії громадяни самі вирішуватимуть до якої церкви ходити, - Бурбак

Бурбак хоче розв’язати правову колізію між законами, через яку постраждав чернівецький журналіст

Фищук допустив чергову помилку в процесі децентралізації, - нардеп

1