Десант буковинських посадовців, спортсменів, освітян та митців висадився у німецькому Меппені (Нижня Саксонія)

Десант буковинських посадовців, спортсменів, освітян та митців висадився у німецькому Меппені (Нижня Саксонія)

13.12.2022, 09:50
Візит буковинців до Німеччини тривав з 29 листопада 2022 року.   
 
Заходи відбулися з ініціативи та на запрошення губернатора Марка Андре - голови міста Мепена, земля Нижня Саксонія. В делегації були присутні офіційні особи Чернівецької області, молодіжний склад футбольної команди Буковина, народний артист України Іван Дерда. Ця делегація, сформована з людей, які вболівають і роблять все для перемоги, кожен у своєму напрямку: спортивному, культурно-духовному, освітньому, волонтерському, місцевого самоврядування.
 
На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
 
Мета поїздки: організація допомоги Україні.
 
Меседж: Мир - це прагнення кожного! Війна закінчиться! А трагедія залишиться- це страждання і втрати…
 
Оцінити цей біль неможливо. Ніхто не хоче віддавати своє життя, а украінці це роблять заради майбутнього України , Європи і світу. У нас немає виходу, і ця війна закінчиться нашою перемогою!

 З благословіння керуючого Переяславсько-Вишневськоі єпархії митрополита Олександра (Драбинка), на запрошення депутата Чернівецької облради Сергія Капіцького і голови Чернівецької районної ради Руслана Домніцака, депутатського корпусу та голови ОТГ до складу офіційної делегації, яка прибула до держави Німеччина, долучився священник Валерій Жигуц.

 - За попередньою домовленістю зі своїми німецькими колегами я мав змогу організувати поїздку до Німеччини та запросити взяти участь у ній делегацію із Буковини: голову Чернівецької районної ради Domnitsak Ruslan разом із депутатами райради, голову Юрковецької ОТГ Віталій Шафер , помічника депутата Чернівецької обласної ради Іван Маляр . Були також запрошені народний артист України Іван Дерда та священник Валерій Жигуц , який благословив нас на добрі справи і таку далеку дорогу, - розповів депутат Чернівецької обласної ради Сергій Капіцький

- Також участь у поїздці взяли юні гравці ФК "Буковина". Разом з офіційною делегацією нашого району до Меппена прибуло дві юнацькі футбольні команди - Буковина 2008 та Буковина 2007, у супроводі директора та тренера КЗ «ДЮСШ з футболу м. Чернівців» Крафт Юрій, тренера Виталий КуницяДякую за допомогу у організації голові Чернівецької райради Руслану Домніцаку.
 
 
На фото: Діти – це наше майбутнє , і кожен з нас розуміє , наскільки важливо, щоб діти могли зарядитися позитивною атмосферою в цей непростий для всіх нас час. Загалом 45 юних футболістів, серед яких 9 дітей-переселенців з Києва, Ірпеня і Харкова, провели три міжнародні футбольні матчі (товариські ігри). У цей період вихованці КЗ «ДЮСШ з футболу м. Чернівців» змогли відволіктися від тривожної буденності та занурилися в атмосферу радості, спорту, спілкування з однолітками, отримали підтримку від німецьких дітей.
 
- Прибувши до м. Меппен, делегацію із Буковини, як завжди, гостинно зустріли губернатор Maрк Андре та його заступник Zbyszek Leszczynski . Для мене вагомо, і я ціную їхнє відношення завжди, коли приїжджаю із делегаціями, відчуваю доброзичливість та дружелюбність. У цьому чудовому краї ми були декілька днів...
 
- Гравці із ФК "Буковина" мали змогу зіграти у футбол зі своїми німецькими однолітками. З благословення священника Валерія та налаштування команди на гру, у всіх зустрічах вигравали із великими рахунками.
 
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
 
- Народний артист України Іван Дерда провів чудовий благодійний концерт.
 
- Домовлено про наміри німецько-української співпраці між муніципалітетом Герцлаке та Чернівецькою районною радою. Я щиро вдячний своїм німецьким друзям за таку чудову, теплу зустріч буковинців, - поділився враженнями від візиту депутат Чернівецької обласної ради Сергій Капіцький
 
На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На фото: Чудово збережена архітектура Меппена 17-19 століть, затишні, доглянуті міні-подвір'я, багато зелені, парк, закладений ще Наполеоном, і майже голландський млин- таким запам'ятається це німецьке містечко на кордоні з Нідерландами.

Перебуваючи у Німеччині, на запрошення голови громади Volker Diefenbach, делегація з Буковини також відвідала Хайденрод. 
 
Там теж був організований благодійний концерт, на якому народний артист України Іван Дерда виконав чудові українські пісні та розповів присутнім про важкі часи, які зараз переживає наша рідна Україна, і як болить душа за те, які жахливі випробовування проходить наш народ.
 
 
На концерті, крім німецької аудиторії, були присутні українські переселенці, які з перших днів війни перебувають у даній громаді. Вони розповіли про гостинність та допомогу жителів громади Хайденрод.
 
 
- Мені дуже приємно, що мій друг, голова даної громади Фолькер Діфенбах, з перших днів війни підтримує українців. На початку війни він прийняв у свою громаду жителів із Буковини та завжди допомагає Україні, аби якнайшвидше наблизити довгоочікувану перемогу, - розповів депутат Чернівецької обласної ради Сергій Капіцький.
 
Також було підписано угоду про співпрацю між громадою Хайденрод (голова Фолькер Діфанбах) та Юрковецькою громадою (голова Віталій Шафер).
На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні
 
 На зображенні може бути: 6 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
 
- У кінці зустрічі я щиро подякував своєму давньому другові за неодноразову підтримку та доброзичливість. Щиро вдячний голові цієї громади Volker Diefenbach та Ігорю Горбалю, який є вихідцем із Заставнівщини та моїм хорошим другом, за гарну зустріч, - розповів Сергій Капіцький. 
 
Також зі словами вдячності виступили голова Юрковецької ОТГ Віталій Шафер та помічник депутата Чернівецької облради Іван Маляр .
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1