Депутати Глибоцької, Герцаївської і Новоселицької райрад виступили проти 'мовної статті' Закону України 'Про освіту'

Депутати Глибоцької, Герцаївської і Новоселицької райрад виступили проти "мовної статті" Закону України "Про освіту"

23.09.2017, 11:55
Усі депутати, присутні в залі, проголосували за це звернення.

21 вересня 2017 року відбулася ХХ сесія Герцаївської районної ради VII скликання, під час якої обговорили звіт районної адміністрації про хід підготовки бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період, зміни до районного бюджету, програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інше.

Бурхливі дискусії спричинило останнє питання порядку денного про звернення до Президента України з проханням не підписувати Закон України "Про освіту". У підсумку всі депутати, присутні в залі, проголосували за це звернення.

Про це повідомляє Герца.Інфо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримка Закарпатською обласною радою угорської мови (фактично всупереч державній) – значно загрозливіша, ніж може видатися на перший погляд…

Герцаївська райрада просить президента не підписувати закон Про освіту

24 депутата Глибоцької районної ради підписали та проголосували направити Президенту України Петру Порошенку Звернення з проханням застосувати право ветто щодо закону «Про освіту». Про це повідомив журналіст Nicolae Шапка.

На думку Nicolae Шапка, ст. 7 закону є антиконституційною і нібито передбачає ліквідацію шкіл з мовами викладання національних меншин. Підтримали це звернення і багато колег депутатів українців, за що ми їм вдячні, - написав журналіст у ФБ. 

170

Світлина від Nicolae ?apc?.

Світлина від Nicolae ?apc?.

Новоселицька районна рада теж прийняла звернення до президента стосовно закону «Про освіту».

Районна рада прийняла Звернення «Щодо  узгодження окремих норм Закону  України «Про освіту»

«05 вересня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про освіту». Водночас частина населення району, які належать до молдавської та румунської національних меншин, вважають, що цей Закон не в повній мірі гарантує права на здобуття освіти мовою нацменшин.

З урахуванням зазначеного просимо:

-створити консультативну робочу групу з фахівців та залучити до ії роботи представників національних меншин України, зацікавлених посольств і міжнародних організацій для спільного відпрацювання і узгодження механізму імплементації закладених норм статті 7 Закону України «Про освіту»;

-доручити відповідним службам направити Закон України «Про освіту» в  Раду Європи з метою проведення експертної оцінки на предмет його узгодження з положеннями міжнародних документів ратифікованих Україною.

Ми, депутати Новоселицької районної ради, переконані, що міжнаціональна злагода у нашому суспільстві є твердою підвалиною та вагомим чинником єдності і зміцнення нашої української держави, - йдеться у зверненні. Про це повідомляє https://www.rayoninfo.info/.

1