Дехто втрачав навіть свідомість: тисячі буковинців влаштували черги і тисняву по той бік румунського кордону через фінансову допомогу у розмірі 110 євро

Дехто втрачав навіть свідомість: тисячі буковинців влаштували черги і тисняву по той бік румунського кордону через фінансову допомогу у розмірі 110 євро

24.06.2022, 23:26
Благодійність на виворіт
 
Кілька днів тому Глибока та навколишні села миттєво захопила новина, що українським громадянам по той бік румунського кордону роздають фінансову допомогу у розмірі 110 євро, начебто з організації об’єднаних націй або з міжнародного Товариства «Червоного хреста та червоного півмісяця».
 
До КПП «Порубне» потягнулись сотні, а згодом і тисячі людей: хто пішки, а хто автівками. Утворились довжелезні черги, в яких, зокрема, пішоходи, до того ж багато з них із немовлятами на руках знемагали від пекучого сонця, дехто втрачав навіть свідомість. Водночас це накладало додаткове навантаження на роботу митників та прикордонників.
 
Як з‘ясувалось, вже за румунською митницею, спритні дівчата-волонтерки заповняли через мобільні телефони та смартфони дані українців з біометричних паспортів і направляли, знову ж таки невідомо кому і куди цю інформацію, беручи відповідну плату 150-200 грн.
 
Чесно кажучи, вельми соромно, а ще більш боляче було за всім цім спостерігати, коли вже зовсім знесиленні люди повертались за 10-12 годин до рідних домівок, аби, можливо, за 15 днів отримати оту благодійну суму на свої картки.
 
Василь Гейніш,
 
заслужений журналіст України
 
Фото ілюстративне з Інтернету
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

 

1