Чи позбавлять Папієва з ОПЗЖ депутатського мандата стане відомо у лютому

Чи позбавлять Папієва з ОПЗЖ депутатського мандата стане відомо у лютому

23.01.2023, 23:12

Чотирьох народних депутатів від забороненої партії “Опозиційна платформа – за життя” позбавлять мандатів через наявність в них російського громадянства. В лютому, ймовірніше за все, така доля може спіткати ще п’ятьох представників цієї партії, повідомили журналісту УНН джерела в Парламенті.

Деталі

Як повідомило джерело, йдеться про народних депутатів Олега Волошина, Наталію Королевську, Юрія Солода та Олександра Пономарьова.

Підставою для цього є наявність громадянства російської федерації у вищезазначених осіб.

Зокрема, стаття 81., пункт 4 Конституції України передбачає позбавлення мандату у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Сівкович, який колись представляв Михайла Папієва головою Чернівецької ОДА, виявився куратором агентів ФСБ в Україні

Цитата

“Зараз очікується на наказ Президента про позбавлення українського громадянства чотирьох нардепів Верховної Ради від колишньої партії ОПЗЖ. Після цього, за планом, відбудеться голосування у Парламенті за дострокове припинення їхніх повноважень”, – повідомило джерело.

За інформацією джерела, в лютому цей процес продовжиться. Ймовірніше за все, така ж сама доля спіткає ще п’ятьох представників забороненої партії.

“Попередньо, в лютому планують позбавити мандатів ще п’ятьох нардепів від екс-ОПЗЖ. Але остаточно поки невідомо, хто саме це буде. Все може змінитися, наразі це питання ще обговорюється”, – пояснили у Парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецька обласна рада, більшість і керівництво якої сформовані за участі депутатів від забороненої ОПЗЖ, має бути розпущена, - думка

Нагадаємо

Як писав УНН, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну частина нардепів ОПЗЖ фактично перестали виконувати свої повноваження.

Так, жодного разу з 24 лютого у сесійній залі не з’явилися Олег Волошин, Наталія Королевська, Тарас Козак, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович.

Вадима Рабіновича позбавили депутатського мандата та українського громадянства, однак інші - формально залишалися нардепами.

13 січня поточного року Верховна Рада позбавила мандатів народних депутатів від екс-ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна та позафракційного народного депутата Андрія Аксьонова.

З-поміж нардепів забороненої партії є представник Чернівецької області Михайло Папієв, якого називають конструктором політичної ширки на Буковині. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Однопартієць Павлюка і Добржанського хоче позбавити депутатства архітектора політичної "ширки" на Буковині Папієва з ОПЗЖ

Джерело: УНН

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1