Чернівецький адмінсуд змушений буде розглянути позов проти міськради щодо скасування рішення про відмову від відкритих закупівель

Чернівецький адмінсуд змушений буде розглянути позов проти міськради щодо скасування рішення про відмову від відкритих закупівель

23.12.2018, 23:44

Перша перемога за проведення закупівель через ProZorro на допорогах в Чернівецькій міській раді.

13 грудня Вінницький апеляційний суд постановив, що в Чернівцях незаконно відмовили в розгляді позову проти міськради щодо скасування рішення про відмову від відкритих закупівель, бо, мовляв, не порушено права позивача. (З відопвідною судовою постановою можна ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/78550474?fbclid=IwAR0IUc1P5PvHnc7GOCQw7DLpAl_lvB0F8umlVTkaLPeWW2_jTRb44ZMtONA)

Про це повідомила ініціатор судового звернення НАДІЯ БАБИНСЬКА, СПІВКООРДИНАТОР ГРОМАДСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ «ЗАКУПІВЛІ ЧЕРНІВЦІ». 

- Тобто, тепер Чернівецький адмінсуд таки змушений буде розглянути мій позов проти міськради щодо скасування рішення про відмову від відкритих закупівель для програми Комфортне місто до кінця року, - пояснила позивачка. - Наше правосуддя таке, що суд розглядати справу, скоріш за все вже в 2019 році. Але тут питання руба. Якщо виграємо суд, то цікаво, які це матиме наслідки для фірм помічників і родичів рідних депутатів, з якими без тендерів наукладалось угод на кілька мільйонів грн. Дякую Tanya Shepelko за допомогу у написанні заяви! а також всім, хто вболіває за цю справу, в тому числі депутат Юрій Бурега, зі слова якого і було прийнято це рішення.

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ ЗА ПОСИЛАННЯМИ:

Крок у темряву. Чернівецька міськрада відступає від принципів прозорості

Заступник Чернівецького міського голови Середюк захищає відміну тендерів для закупівель до 200 тис грн

Погане планування, обхід конкурсу: Чернівецька міська рада відкрила дорогу тіньовим схемам і недолугості чиновників

1