Чернівецька 'Свобода' не бачить нічого поганого, що “Наш край” та “Опозиційний блок” теж беруть участь в управлінні краєм

Чернівецька "Свобода" не бачить нічого поганого, що “Наш край” та “Опозиційний блок” теж беруть участь в управлінні краєм

26.12.2015, 21:45

Кореспондент поцікавився в місцевих політиків, що вони думають з приводу переобрання голови комісії з питань охорони здоров'я та підтримки учасників АТО та чи не чинився тиск збоку громадськості на народних обранців.

Віталій Мельничук, “Свобода”: “Учасники бойових дій сьогодні відчувають масу незрозумілостей та дискомфорту. Влада на місцях замість того, щоб з розумінням ставитися до їхнього стану, навпаки діє старими методами та продовжує накопичувати негативну енергію. Новообрана обласна рада для того, щоб почала функціонувати нормально, визначилася з комісіями. Їх є стільки, скільки й фракцій. Так склалося, що “Наш край” та “Опозиційний блок” теж беруть участь в управлінні краю. До цього можна ставитися по-різному. “Свобода” оцінює людей по їхніх діях та відповідальності. Атовці мали змогу спілкуватися з різними політичними партіями. Люди обурені тим, що ніхто їх не хочуть чути. Але розуміння чути в людей різне. Я завжди кажу, що потрібно радитися одне з одним. В нашому випадку можливо комунікація десь не спрацювала. Та все ж розумний компроміс було досягнуто”.

Зауважте, це говорить той самий політик, який до отримання керівного крісла у президії  обласної ради категорично заперечував проти висунення на керівні посади представника від Аграрної партії. Тепер вже очевидно: говорячи це оцінював людей не по їхніх діях та відповідальності, а позбуваючись таким чином конкурента на теплу посаду, яку згодом посів сам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні регіонали і «тушки» «Нашого краю», звиваючись як п'явки на гарячій пательні, відхрещуються від смертей і війни, бо завжди тримали дулю в кишені

 Під час спілкування з учасниками АТО, які пікетували під приміщенням "будинку з левами",  заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук теж виявився не надто принциповим в ідейному питанні.  Згідно з повідомленням  molbuk.ua, націоналіст-"свободівець"  звернувся до громадськості та учасників пікету з проханням не перетворювати акцію під стінами ОДА у протистояння. 

"Ще раз прошу всіх представників громади, громадських організацій та журналістів - цей процес не перетворювати на протистояння, яке зараз біля обласної ради, на мій погляд, недоречне", - сказав він.

Порівняйте поведінку "свободівція" Мельничука, який не бачить нічого поганого, що колишні регіонали з “Нашого краю” та “Опозиційного блоку” теж беруть участь в управлінні краю,  з принципоовю позицією депутата Ольги Кобевко.  Аби не складалося враження, що депутати і воїни АТО вимагали тільки посад для когось конкретно, а не справедливості, Ольга Кобевко зняла свою кандидатуру на користь хірурга і воїна, який цілий рік воював на Донбасі, Ігоря Малишевського. 

- Справедливу і правдиву боротьбу воїнів АТО і молодих депутатів, котрі пройшли дорогами війни, підлі політики в області хотіли показати як боротьбу за посади чи привілеї,- сказала Ольга Кобевко. Їм не зрозуміти проблем воїнів АТО. Тим паче, регіоналам і тим, хто їм служить. Опікуватися своїми побратимами мусить той, хто з ними війну пройшов, хто рятував їх від смерті. А тепер буде рятувати від бюрократів і поганих політиків. Я особисто як лікар і волонтер пройшла весь Майдан, 13 разів їздила на фронт, потрапляла під обстріли під Дебальцевим і Маріуполем, зустрічалася там зі своїм колегою Малишевським, бачила його жертовну і героїчну працю. На жаль, під Дебальцевим ми втратили нашого товариша Владислава Трепка. Він загинув смертю героя, рятуючи воїнів. Перед його пам`яттю, перед пам`яттю сотень загиблих лікарів і волонтерів, перед пам`яттю полеглих героїв АТО ми не можемо здавати позиції вчорашнім регіоналам, котрі зараз вжилися у теперішню владу і знову прагнуть керувати нами. Досить. Накерувалися. Через них гинуть кращі сини і доньки Вітчизни. І я щиро дякую за підтримку нас, молодих депутатів, воїнами АТО. І ця підтримка переконує нас у тому, що ми на правильному шляху. Тому всіма силами, знаннями і вміннями будемо захищати їхні інтереси. Аби мої слова не сприймалися занадто пафосними, аби у підлих політиків не виникало сумніву в правдивості сказаного і щоб навіть не думали вони, що ми боремося за посади, Я ЗНІМАЮ СВОЮ КАНДИДАТУРУ НА КОРИСТЬ ВОЇНА І ХІРУРГА ІГОРА МАЛИШЕВСЬКОГО. Залишаюся членом комісії, яка стоятиме на сторожі охорони здоров'я, соціального захисту воїнів АТО і їхніх сімей. Разом і з підтримкою бійців ми зможемо один одного захистити, один одному допомогти і позбудемося тих регіоналів, котрі заважають нам жити.

У свою чергу  керівник фракції "Опозиційного блоку" Дмитро Павел гаряче підтримав проект звернення про висловлення недовіри уряду Арсенія Яценюка, яке до порядку денного включили за поданням депутата від ВО "Свобода" Ростислава Поклітара. Після виступу Дмитра Павела у залі пролунали вигуки про "ширку" націоналістів зі "Свободи" і колишніх регіоналів з  "Опозиційного блоку".   Заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук - лідер буковинських "свободівців" - ніяк не прокоментував цю ситуацію. 

За матеріалами БукІнфо та http://www.chas.cv.ua/

1