Чернівецька ОДА відповіла BukNews через власну прес-службу: крайнім призначили драмтеатр

Чернівецька ОДА відповіла BukNews через власну прес-службу: крайнім призначили драмтеатр

26.06.2015, 21:18

КОНЦЕРТ УГОРСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО НАРОДНОГО АНСАМБЛЮ ВИКЛИКАВ ВЕЛИКУ ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ БУКОВИНЦІВ

Завтра,  27 червня 2015 року о 18.30 в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської відбудеться благодійний концерт Угорського державного народного ансамблю «Кличе мене дух Закарпаття».

Концерт проходить у рамках благодійного туру Україною. Його проведенням і організатори,  і артисти прагнуть виказати свою підтримку українському народові у складний час боротьби із зовнішньою агресією.

Виступ всесвітньо відомого колективу викликав надзвичайний інтерес у мешканців краю. Квитки на концерт, які коштували 25-35 грн. були у вільному продажі в касах драмтеатру та розкуплені заздалегідь. Обласна державна адміністрація запросила на концерт учасників бойових дій в зоні антитерористичної операції та вимушених переселенців, що нині проживають в області. Кошти з продажу квитків, а це майже 15 тис.грн.,  планується передати на лікування бійцю 80-ї аеромобільної бригади, мешканцю с. Киселів Кіцманського району Юрію Мурзаку. Він отримав важкі поранення та потребує довготривалого лікування. 

О 17.00 перед початком концерту у фойє драмтеатру відбудеться прес-конференція представників Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород та організаторів заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинська влада закликала дружити з Угорщиною, але забула повідомити, де продаються квитки дружби

Благодійні концерти від Угорського державного народного ансамблю проходять за підтримки уряду Угорщини, Посольства Угорщини в Україні та благодійного фонду "Омріяна Країна".

Прем`єра вистави "Кличе мене дух Закарпаття – По обидва боки гір"відбулася 27 травня 2015 року у Великій залі Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.

Колектив уже виступав в Ужгороді, Берегові, Львові, Сколе, Тячівському.

Довідка

Угорський державний народний ансамбль був створений у 1951 році. Вони передають у сценічній формі народні танці та народну музику, як національні цінності.

Ансамбль у сценічній формі відображає усі жанри, пов’язані із традиціями – історичну музику, автентичну народну музику, народні танці, драматичні ігри, світову музику, побудовану з традиційних елементів та театру видовищ

1