Чернівецька область – невід’ємна частина України, а кадрові зміни будь-де в Україні – назріли і навіть перезріли, - Бурбак

Чернівецька область – невід’ємна частина України, а кадрові зміни будь-де в Україні – назріли і навіть перезріли, - Бурбак

26.04.2018, 09:59

На питання журналістів про можливі кадрові зміни в Чернівецькій області народний депутат України Максим Бурбак відповів лаконічно: «Кадрові зміни будь-де в Україні – назріли і навіть перезріли». На уточнююче запитання шеф-редактора газети «Час» Петра Кобевка, чи поширюється цей висновок на Буковину і кого саме з посадовців можуть стосуватися зміни, відповів народний депутат України Микола Федорук: «Чернівецька область – невід’ємна частина України», пише www.buknews.com.ua. Україна, як і Чернівецька область зокрема, на порозі кадрових рішень, - підтвердили народні депутати.

У зв'язку з утворенням об’єднаних територіальних громад апарати деяких райдержадміністрацій, наприклад, таких як Сторожинецька вже потрібно зменшувати на половину. Те саме стосується районних рад, які не можуть дублювати функції ОТГ. Чи депутати районної ради будуть ухвалювати бюджет для одного села, яке тимчасово не увійшло до котроїсь ОТГ? Кадрові ротації - це завжди на краще, - переконаний Максим Бурбак. Пропрацювавши два-три роки на одному місці посадовець часто приростає до керівного крісла. До управління скрізь потрібно залучати молодь,  інакше  в майбутньому на країну чекає кадровий колапс! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак хоче розв’язати правову колізію між законами, через яку постраждав чернівецький журналіст

Водночас, на відміну від деяких колег-парламентарів з провладної коаліції, окремих посадовців обласного рівня, які відмовляються брати на себе відповідальність за ситуацію в краї і публічно заявляють про свою опозиційність, народний депутат України Максим Бурбак визнав: «Народний фронт» - при владі. Таким чином Бурбак відповів на питання журналіста Петра Кобевка: «Хто у нас в області влада?»

«Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук – це представник виконавчої гілки влади, представник Президента України у Чернівецькій області. Всі рішення коаліційного уряду, частиною якого є «Народний фронт», приймаються для забезпечення життєдіяльності країни. Представник виконавчої гілки влади повинен втілювати їх у життя, виконуючи ухвалені урядом рішення, - відповів Максим Бурбак. - Особисто я робитиму все від мене залежне, щоб у Чернівецькій області усе відбувалося згідно до чинного законодавства. Не потрібно гратися у політиканство. Краще наслідувати приклад голови Хотинської РДА Петра Допіряка, з яким я упродовж двох годин поспіль звітував перед мешканцями Хотинщини. І цей звіт Допіряк повторив ще в десяти селах району на зборах громад. Головам всіх державних адміністрацій, в тому числі обласної, варто зробити так само. Громадяни цього вимагають!  Посадовці повинні особисто роз’яснювати людям суть реформ, а не сидіти по кабінетах. Коли кожен голова РДА виконає цю роботу, тоді буде розуміння.

- Нещодавно я був у селі Вітрянка Сокирянського району. Це село, яке зголосилося об’єднатися з Сокирянами, але між ними розташовані Сербичани, тому у них немає спільної межі і воно поки не може приєднатися до Сокирян. Сільський голова написав заяву і покинув село. Залишився тільки секретар. Ніхто тут не розповідає ні про реформи, ні про державні справи. Мешканці села мені скаржилися, що до них ні разу не навідалися ні голова райдержадміністрації, ні голова районної ради, ніхто! У селі безвладдя!   

- Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян заявляв, що він – це опозиція, народний депутат України Іван Рибак з БПП теж сказав, що його політична сила в опозиції у Чернівецькій області. На Буковині немає бажаючих брати на себе відповідальність. Немає запитань! «Народний фронт» взяв на себе відповідальність за порятунок країни 2014 року, і продовжує її нести зараз - до наступних чергових виборів. Сила будь-якої політичної сили якраз полягає у тому, що вона не боїться цього робити. Так, на цьому шляху трапляються помилки, але тоді з них потрібно зробити правильні висновки, виправити і рухатися далі», - сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак прогнозує реальні тюремні строки за чернівецьке «ноу-хау» на виборах з червоними ручками у студентських гуртожитках

Після отримання автокефалії громадяни самі вирішуватимуть до якої церкви ходити, - Бурбак

1