Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру 64 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, а криміналісти поліції Буковини 
 документують воєнні злочини російських окупантів

Чернівецька обласна прокуратура повідомила про підозру 64 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, а криміналісти поліції Буковини документують воєнні злочини російських окупантів

28.04.2022, 17:36
За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. 
 
За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру 64 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, вказані діячі, спільно з Головою та ще 354 депутатами нижньої палати Федеральних Зборів РФ, підтримали постанови зі зверненням до Президента РФ щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік, а також постанову про ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Ініційовано розшук належних їм активів та майна з метою накладення арешту.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.
 
Загалом, за процесуального керівництва обласних прокуратур, слідчими регіональних управлінь Служби безпеки України, повідомлено про підозру Голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які посягали на територіальну цілісність і недоторканність України.
 
ДОВІДКОВО: 
 
12 000 повідомлень про воєнні злочини РФ надійшло на єдиний портал збору доказів. Близько 9 000 ???????? переселенців особисто звернулись до прокурорів за місцем свого вимушеного перебування.
? Інформацію свідки чи потерпілі можуть надавати: віддалено на warcrimes.gov.ua, особисто прокурору в спеціально облаштованому пункті на кордоні, у разі виїзду, або ж прийти особисто в найближчу прокуратуру.
 
Тим часом спеціалісти-криміналісти поліції ретельно збирають докази злочинів російського агресора для українських і міжнародних судів. Правоохоронці роблять усе, щоби всі звірства були покарані і світ дізнався про жорстоке знищення українців військами рф.

Як розповідають спеціалісти-криміналісти буковинської поліції, пересувні криміналістичні лабораторії стали для них і слідчих офісом на колесах. Обладнані всією необхідною технікою та оснащенням, автомобілі криміналістів нині неабияк допомагають якісно збирати, фіксувати й документувати варварські злочини російської федерації.

На деяких об'єктах робота може тривати декілька днів. Та, попри серйозне навантаження, поліцейські уважно фіксують наслідки  «руского міра», звертають увагу на кожну дрібницю і збирають необхідну слідову інформацію. 

Не менш важливою зараз є і співпраця з людьми, які пережили окупацію і охоче розповідають про воєнних злочинців і їхні злодіяння. Також окремої уваги заслуговує підтримка  постраждалих від російської агресії, тож криміналісти надають людям необхідну допомогу.

Віримо, що наша перемога вже близько. Впевнені: разом ми відбудуємо Україну, відновимо інфраструктуру і ніколи не забудемо подвиг нашого народу.

Слава Україні!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  
1