Частина працівників Ратуші на знак солідарності з мером звільнилися з роботи

Частина працівників Ратуші на знак солідарності з мером звільнилися з роботи

26.07.2018, 18:42

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, якого сесія міської ради сьогодні відправила у відставку, заявив, що підписав частину заяв на звільнення від нинішніх працівників Ратуші, які вирішили звільнитися після такого рішення депутатського корпусу. "Є чесні працівники міської ради, які чено виконували свої обов’язки і далі не хочуть працювати з командою Продана, яка буде дерибанити місто. Звісно, що вони зараз ділитимуть посади, згідно домовленостей. А один з перевізників навіть притримав нові автобуси, чекаючи мої відставки", - зазначив мер міста.

 Водночас, за словами О.Каспрука, вже створюється ініціативна група яка підготує позов до суду на "незаконне голосування" у міській раді. Наразі відправлений у відставку мер Чернівців до відновлення на своїй посаді вважатиме себе "громадським діячем". "Я чернівчанин нікуди не збираюся виїжджати", - сказав він в експрес інтерв’ю телеканалу ТВА.

 Щодо майбутніх виборів, то Олексій Каспрук заявив, що однозначно братиме в них участь. "У яких саме поки не знаю, але обов"язково братиму", - сказав він. 

 

Нагадаємо, сьогодні Чернівецька міськрада 29-ма голосами депутатів достроково припинила повноваження міського голови Олексія Каспрука. Після цього рішення він звернувся до жителів Чернівців та депутатів міської ради, висловивши їм вдячність за спільну роботу.

"Я щиро вдячний за честь бути Чернівецьким міським головою. Дякую вам за довіру, дякую за підтримку. Хочу побажати депутатам, які сьогодні зберегли свою честь і совість, витримки і терпіння. Адже тепер інтереси громади, збереження комунального майна і земель – це ваша зона відповідальності", - повідомив Каспрук.

Відтепер повноваження мера Чернівців виконуватиме секретар міськради Василь Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак заявив, що громада Чернівців переможе запроданців-регіоналів та їх шісток, законно поверне міського голову Олексія Каспрука та обере нову міську раду

Політолог Ігор Буркут вважає, що за період відсутності на посаді міського голови Чернівців, місто можуть "роздерибанити", тому на сьогоднішні події у міськраді з відставкою Олексія Каспрука мають реагувати громадські активісти.

Про це Буркут повідомив у коментарі кореспонденту molbuk.ua

Так, на запитання журналіста, як політолог оцінює події з достроковим припиненням повноважень Каспрука, Ігор Буркут відповів:

"Як звичайний громадянин, я не можу зрозуміти однієї справи: 33 тисячі чернівчан проголосували за мера. За тих, хто його знімав, проголосували 9 тисяч. Щось я не бачу логіки. Я не бачу того. що вони насправді мали таке право. Але ми вже пережили у 2011 році саме такий сценарій. Ми пам’ятаємо, які були результати цього. Процвітання у Чернівцях не сталося. Ну, якщо вірити одному "економісту" Андрію Маніну, то було величезне процвітання. Але він, схоже, один такий на всі Чернівці".

"Я розумію, що мер відразу подавати в суд. І сподіваюся, що суд буде незалежним. Хоча ті, хто знімав мера, також користувалися послугами хороших юристів", - сказав політолог.

"Це не день, не два. Ця судова справа буде тягнутися декілька місяців. А за цей час місто можна розікрасти повністю. Це те, чого я найбільше боюся - що люди, які живуть лише для себе, які для міста практично нічого доброго майже не роблять, позбулися ще одного запобіжника в особі мера, і можуть "дерибанити" далі. А нам, звичайним чернівчанам, залишається лише "протестувати на кухнях", як ми вміємо, або, можливо, якісь громадські організації мають брати ініціативу у власні руки. Бо на політичні партії я не покладаю надій", - додав Ігор Буркут.

"Я виступав би за відставку всіх. Бо ситуація в місті критична. І говорити, що одна сторона лише хороша, а друга - погана, не було причин. Але те, що зробила одна сторона, показує, що вона винна значно більше", - підсумував політолог.

Телеканал ТВА

1


КОМЕНТАРІ (5)

Я казав каспруку ще в 2014 році, що він "дограється"... От і догрався сараку...

avatar

Юрій

26 липня 2018 18:48

Прихлебатели идут сами знаете куда.

avatar

Док

26 липня 2018 18:54

Невже Карімова і Вишневська?

avatar

читаю и плачу )))))

26 липня 2018 19:05

Олексей Павлович,я за вас дважды голосовал и верил в вас!но сегодня я солидарен с депутатами которых избрало больше количество людей чем вас.Всё-таки я и многие другие избератели которые отдали свой голос вам.но ни как не Бурбаку,которого политика и привела к сегоднишнему росскладу.Благодарите только его одного за вашу политическую оплошность.Хуже не будет для города и всех горожан чем было при вас.Нужно было взять пример с своего старшого соратника пана Фищука.

avatar

мнение

26 липня 2018 20:22

Головне, що Зарайський не буде мати від бурбаки "бумбонів"...

avatar

Юрій

27 липня 2018 08:39