Бурбак розкритикував нардепів міжфракційного об'єднання 'Буковина', які не підтримали уряд Гройсмана

Бурбак розкритикував нардепів міжфракційного об'єднання "Буковина", які не підтримали уряд Гройсмана

05.05.2016, 01:32

Народний депутат України Максим Бурбак критично висловився на адресу деяких "афілійованих" з "Рідним містом" нардепів міжфракційного об'єднання "Буковина", які уникли голосування під час формування нового уряду. 

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

Народний депутат України Максим Бурбак не назвав конкретних прізвищ депутатів, натомість порадив журналістам подивитися результати поіменного голосування з цього питання порядку денного. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народний фронт і БПП дали усього 206 голосів за Гройсмана-прем'єра. Оксана Продан - не голосувала (пофракційне голосування)

Лідер парламентської фракції "Народного фронту" також наголосив, що ні він особисто, ні його колега по фракції Микола Федорук до цього міжфракційного об'єднання "Буковина" не входять, тому що самі краще знають як захищати інтереси краю в парламенті. 

За словами М.Бурбака, політична відповідальність вимагає від депутатів Народного фронту забути образи, відкласти чвари і не дати можливості знищити державу. В тому числі брати на себе політичну і особисту відповідальність за непопулярні, але вкрай потрібні рішення. 

Народний фронт, заявив М. Бурбак, не йде в опозицію, а далі працюватиме над впровадженням реформ разом з БПП, які тепер також взяли на себе відповідальність керування країною.

Натомість дехто з колег з міжфракційного об'єднання "Буковина" - не голосуючи за новий уряд - фактично побоявся взяти на себе таку відповідальність. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тому, що нардеп Оксана Продан не голосувала за призначення Гройсмана прем'єр-міністром, знову винен Яценюк

Відповідаючи на запитання про те, чим займатиметься екс-глава уряду найближчим часом, Бурбак повідомив:

"Є ті завдання, які потрібно виконати, враховуючи досвід, який Арсеній Яценюк отримав на посаді прем’єр-міністра. Треба писати нову редакцію Конституції. Цей конфлікт, який ми спостерігали, конфілкт інституцій - президент, прем’єр - треба чітко прописати. Розподіл влади, розподіл обов’язків і відповідальності між гілками влади. Треба прописати в Конституції наш західний вибір - крокуємо до Європи. Майбутнє членство в НАТО".

Також Бурбак зазначив, що необхідно удосконалювати чинну редакцію Конституції України, а також братися за розробку нової.

"І це питання, яке не треба боятися виносити на загальноукраїнський референдум", - додав він.

Також він вважає, що необхідно втілити реформи у суддівській гілці влади.

"Те, що ми не зробили, і те, що гальмується у стінах ВР - суддівське лоббі. Це докорінна зміна суддівської гілки влади. Лише ти починаєш щось робити у парламенті, одразу Вищий суд збирається і каже, що це наступ двох гілок влади на третю - суддівську гілку влади. Подивіться, які рішення вони приймають - вони випускають всіх хабарників під заставу. Дуже багато судів по учасниках АТО. І вбачаю, що найбільший рівень недовіри - до суддівської гілки. Тут дуже велике поле для діяльності, і я впевнений, що він це буде робити", - повідомив М. Бурбак.

Частково використано матеріали molbuk.ua

1