Біля парку Федьковича валиться туалет

Біля парку Федьковича валиться туалет

21.08.2023, 10:20
Традиційно велика проблема з громадськими вбиральнями у Чернівцях, яких катастрофічно бракує, найближчим часом, схоже, стане ще більш нагальною. А відтак побільшає городян та гостей міста, які справляють природну потребу просто на вулиці, у кущах, подвір'ях чужих будинків чи під'їздів.
 
На це, наприклад, журналісту BukNews поскаржився мешканець будинку на вулиці Університетській, якому не пощастило з розташуванням поблизу об'єкта ЮНЕСКО - колишньої резиденції митрополитів Буковини та відновленого Попівського скверику. Чоловік просто підійшов, представився і попросив допомоги, як у журналіста. За словами співрозмовника, який до пенсії працював архітектором, раніше між Попівським сквером, шкільним стадіоном і триторією прилеглих будинків не було проходу. Немає його і в проєктних документах. Проте після реконструкції він там з якогось дива з'явився.
 
Велика кількість відвідувачів, які щодня відпочивають у сквері, закушують і випивають у тут таки розташованому генделику, малу і велику нужду справляють просто в кущах на території скверу, на прилеглому до скверу спортивному майданчику одного з навчальних закладів міської ради, а найвитриваліші доходять до подвір'я згаданого будинку і гадять вже там.
 
Але якщо деякі туалети в Чернівцях просто перестають функціонувати, або їх переобладнують під інші потреби, то туалет біля парку Федьковича швидше за все незабаром просто розвалиться.
 
На старій будівлі туалету, яку у попередні роки намагалися якось ошляхетнювати та латати, з'явилися нові велетенські тріщини. Щоправда останнім часом з двох відділень туалету - чоловічого та жіночого - зазвичай працювало тільки тільки одне, яким відвідувачі користувалися по черзі.
 
За спостереженням відвідувачів парку, яким вони поділилися з журналістом, руйнуванню стін передувало кількамісячне витікання води з комунікацій, що підмивала схил, на якому розташовано туалет. Звідки текла вода відвідувачам невідомо, але для її відводу на алеї під схилом навіть облаштовували рівчаки та перехід через заболочену місцевість. Нині вода не тече, зате почало руйнуватися приміщення туалету.
 
Як розповіли працівники парку, туалет не перебуває на балансі парку. Він, набито, а належить котрійсь іншій із комунальних структур.
 
Додам вже від себе, що у Чернівцях їх наплодили таку велику кількість, що знайти крайнього, хто мав би відремонтувати громадську вбиральню для справляння городянами природних потреб, практично неможливо.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

1