Безпека  людей і державні інтереси  вимагають вирішення питання автомобілів з іноземною реєстрацією, - М.Бурбак

Безпека людей і державні інтереси вимагають вирішення питання автомобілів з іноземною реєстрацією, - М.Бурбак

16.02.2017, 13:18

Важлива транспортна новація, яка на думку народного депутата України Максима Бурбака потребує вирішення, оскільки напряму стосується інтересів держави і  безпеки людей, є проблема автомобілів з іноземною реєстрацією.

 - Так, про це не популярно говорити. Відбуваються протестні акції власників автомобілів з іноземною реєстрацією. Проте державні інтереси і, в першу чергу, інтереси людей вимагають, щоб це питання нарешті було вирішене, - вважає Максим Бурбак. -  Ввважаю, що це прогалина у вітчизняному законодавстві, якою користуються. Можливо, варто подумати про оголошення тимчасової амністії на вже завезені автомобілі, дати можливість розмитнити їх, або через півроку користування повертути туди, звідки взяли. До того ж це поставить у рівні умови усіх громадян, як тих, що купили машини в Україні, виконавши всі вимоги держави, так і користувачів автомобілів з іноземною реєстрацією. З цих платежів, які ми сплачуємо, йдуть видатки на армію, на виплату пенсій. Але хтось їх платить, а хтось відчуває безкарність.  І навіть наважується блокувати дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінальне провадження за фактом перекриття дороги в Коровії "пересічників" не злякало: у Чернівцях вулицю Бандери блокували автомобілі з іноземною реєстрацією (фото+відео)

- Ще в липні минулого року зареєстрував закнопроект щодо введення плати за користування шляхами України водіями автомобілів з іноземною реєстрацією. Це дзеркальна норма з країнами Євросоюзу. Ми їдемо до Молдови, Румунії, Угорщини, Чехії, Словаччини  скрізь платимо так звану віньєту за шляхи. У Польщі – за користування автобанама. А чому в Україні ні?

 - Це не тільки додаткові надходження до бюджету та контроль за знятими з реєстрації за кордоном автомобілями, які в Україні  часто їздять на «лівих» номерах. Це і українські «зелені карти» - відповідальна страховка, це і серйозний техогляд. Технічний стан таких автомобілів не завжди відповідає нормам.

 - І найголовніше – це питання безпеки наших громадян.  На жаль, згідно зі статистикою, водії таких автомобілів з іноземною реєстрацією, які насправді незрозуміло  на кого зареєстровані, найчастіше стають учасниками серйозних ДТП. Внаслідок чого гинуть люди. Машину, яку невідомо хто завіз, просто кидають і знайти крайнього неможливо. Притягнути таких порушників до адміністративної відповідальності дуже складно. А потім громадяни питають, а де була держава, яка не врегулювала всі ці питання? – сказав народний депутат України Максим Бурбак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сертифікація чернівецького летовища на прийом «Боїнгів» довела правоту Федорука й Бурбака та ставить депутатів міськради перед випробуванням

1


КОМЕНТАРІ (1)

Зробіть розмитнення доступним, або скасуйте його взагалі! Щоб було як у Європі! Чи ви тільки тарифи і ціни на газ, світло, тепло, бензин, ліки, їжу можете зробити як у Європі?!? А зарплати, пенсії, податки,  відсотки по кредитах, гідний рівень життя українців не здатні привести до європейських стандартів???

Скільки ще можна обдирати людей? Валіть геть з нашої країни, з Богом даної землі!)))

avatar

Людмила Дудченко

16 лютого 2017 19:25