Байден підтвердив, що базові послуги українцям, такі як охорона здоров’я, освіта та робота екстрених служб, український уряд надає за гроші американського народу

Байден підтвердив, що базові послуги українцям, такі як охорона здоров’я, освіта та робота екстрених служб, український уряд надає за гроші американського народу

23.12.2022, 09:06

Окрім військової, Сполучені Штати також надають Україні гуманітарну підтримку.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це заявив президент США Джо Байден на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським 21 грудня.

За словами Байдена, понад 15 країн-партнерів України сукупно надали їй 2 тисячі танків і інших броньованих машин, понад 800 артилерійських систем, понад 2 мільйона артилерійських боєприпасів, понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню, а також протикорабельних і протиповітряних систем. 

"Разом ми надали мільярди доларів прямої бюджетної підтримки, аби український уряд міг надавати базові послуги українцям, такі як охорона здоров’я, освіта та робота екстрених служб. Сюди входять ще 2 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки від американського народу, які раніше цього тижня розподілив Світовий банк", – сказав президент США.

Крім того, він навів цифри щодо українських біженців, які отримали притуло у Штатах:

"Громади по всій Європі відкрили свої серця й оселі, аби допомогти українцям у скруті. Сполучені Штати були горді вітати більше ніж 221 тисячу українців, які шукали притулку від березня 2022, в тому числі в рамках програми "Об’єднані для України". 

Джерело: https://censor.net/ua/n3388472

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1