Авіакомпанія «Turkish airlines» розглядає можливість польотів до Чернівців. Аеропорт готовий хоч завтра приймати регулярні рейси (ВІДЕО)

Авіакомпанія «Turkish airlines» розглядає можливість польотів до Чернівців. Аеропорт готовий хоч завтра приймати регулярні рейси (ВІДЕО)

25.01.2016, 21:06
Чернівецький аеропорт має можливість приймати міжнародні рейси завдяки співпраці з румунською Сучавою та авіакомпанією «Turkish airlines». Про перспективи такої співпраці говорили сьогодні президент Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації Петро Липовенко, директор аеропорту «Сучава» Іон Маріут і представник авіакомпанії «Turkish Airlines» Мустафа Хакан Їлмаз.

За словами Петра Липовенка, регіональними аеропортами держава не опікувалася, оскільки основні зусилля сьогодні чернівецький аеропорт має всі можливості вийти на міжнародний рівень.

«Попередньо ми оцінили можливості цього регіону, зокрема й аеропорту Чернівців, і дійшли до висновку, що можливості є. Сьогодні потрібно лише трохи інвестувати в його розвиток. По-перше, привести у відповідність злітно-посадкову смугу, рульові доріжки. По-друге, вкласти трохи коштів у термінал. Тобто по обладнанню реєстрації, видачі багажу, контролі безпеки, яку вимагають авіалінії», - зазначив президент «Аеропортів України».

У свою чергу представник міжнародної авіакомпанії «Turkish airlines» Мустафа Хакан Їлмаз розповів, що після знайомства з регіональними аеропортами авіакомпанією буде прийняте відповідне рішення щодо можливості здійснення рейсів у Чернівці. Наразі, за словами пана Їлмаза, виконуються перельоти до 6 міст України.

«Метою нашої участі в форумі є вивчення регіону. Після цього ми підготуємо маркетинговий звіт, на основі якого буде прийматися рішення чи будуть відбуватися перельоти до Чернівців. Ми помітили, яке б місто України не почали залучати до наших рейсів, це дає поштовх регіону. З відкриттям нового напряму ми поєднуємо місто не лише зі Стамбулом, але й з 284 напрямами польоту. Водночас ми не лише з’єднуємо Україну зі світом, але й приводимо сюди представників різних секторів», - зауважив представник авіакомпанії.

Директор Сучавського аеропорту повідомив, що з чернівецькими колегами обговорюється можливість організації як рейсових, так і чартерних пасажирських перельотів. Він також наголосив на співпраці аеропортів та назвав Чернівці не конкурентами в авіасфері, а партнерами. 

«Ми не бачимо Чернівці як конкурента, а навпаки, як потенційного партнера, особливо враховуючи туристичний потенціал Буковини. Єдиною перешкодою є досить важкий перетин кордону автотранспортом. Маю надію, що ми зможемо вирішити ці питання», - сказав Іон Маріут.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю аеропорту вирішить міжнародний авіаційний форум, який стартував у Чернівцях
 
Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян: «Відновлення авіасполучення з Чернівцями – запорука залучення інвестицій в економіку регіону»
 
Чернівецький аеропорт має всі необхідні сертифікати та потрібні умови для прийому літаків. За минулий рік він прийняв більше 120 різних «повітряних кораблів» та готовий до прийому регулярних пасажирських рейсів. Про це розповів у понеділок, 25 січня, міський голова Олексій Каспрук.

«Наш чернівецький аеропорт має всі необхідні сертифікати, має статус міжнародного, має сертифікати по безпеці. Він прийняв у минулому році більше 120 літаків. Це і санітарна авіація, і військові, і приватні чартери з туристами та інвесторами. Тобто аеропорт абсолютно готовий завтра приймати літаки визначених сертифікатів», - зазначив мер Чернівців.

Олексій Каспрук резюмував, що завдяки відновленню аеропорту Чернівці зможуть отримати прибутку близько 400 млн. грн..
 
Джерело: БукІнфо
 
 
1