Звільнений керівник стоматполіклініки позивається до мера Каспрука

Звільнений керівник стоматполіклініки позивається до мера Каспрука

07.09.2016, 00:44

Майже одночасно судові процеси щодо головного стоматолога міста йдуть як у Шевченківському, так і в Апеляційному судах. Працівники медустанови звинувачують колишнього головного лікаря у незаконному звільненні, міська влада - у приховуванні конфлікту інтересів. Тепер же сам Володимир Струк вимагає від міського голови поновити його на посаді. До Шевченківського суду журналісти прийшли завчасно - за півгодини до початку слухання. Щоправда, потрапити на засідання одразу їм не вдалося. Журналістів чомусь забули покликати до зали.

Рішення про звільнення Володимира Струка з посади головного лікаря стоматполіклініки міський голова прийняв після винесення ухвали Апеляційного суду. Служителі Феміди визнали винним тоді ще керівника медустанови у корупційному правопорушенні та притягнули його до адміністративної відповідальності. Але до того саме Шевченківський суд не побачив у діях пана Струка порушень і справу закрив.

- Міський голова і, відповідно, я як представник, заявили відвід цьому складу суду. Оскільки цей суддя слухав справу щодо корупційного, адміністративного правопорушення, вчиненого Струком Володимиром Івановичем, - пояснив Микола Юзьків, заступник начальника юридичного управління Чернівецької міської ради.

У свою чергу, захисник Володимира Струка навідріз відмовився коментувати ситуацію. Окрім того, виступив проти відеозйомки самого засідання:

- Це зачіпає його особисті інтереси, а тому у такому випадку немає підстав для публічного розгляду цієї справи, тобто публічного розголошення. 

Та суддя все ж дозволив журналістам залишитися і знімати процес. Варто зауважити, сам Володимир Струк на початку засідання був, але після появи журналістів вийшов і не повернувся.

Тож засідання продовжили вже без Володимира Струка. Щоправда, слухання справи таки перенесли. Адже сторони повістку отримали не за 3 дні, а за день до слухання.

- Повістка надійшла нам у Чернівецьку стоматполіклініку вчора, після обіду, це зафіксовано вхідним листом. Ми просто не маємо можливості досконало підготуватись до судового розгляду і просимо перенести судове засідання на інший день, - сказав Олександр Брегін, лікар-стоматолог Чернівецької міської стоматполіклініки.

Наступне слухання відбудеться 26 вересня, о 10:00. 

 
1