Звернення в. о. голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка з нагоди 27-ї річниці Всеукраїнського референдуму

Звернення в. о. голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка з нагоди 27-ї річниці Всеукраїнського референдуму

01.12.2018, 12:18
Шановні краяни!
 
           1 грудня 1991 року наш народ на Всеукраїнському референдумі переконливо висловився за підтвердження Акта проголошення незалежності України. Рішення референдуму стало фундаментальною віхою  у становленні Української держави та логічним продовженням її тисячолітньої історії – від Київської Русі, козацької доби до проголошення Української Народної Республіки. Для буковинців, зокрема, у цьому контексті  важливою є дата, яку цьогоріч ми відзначили великою єдиною громадою. Це – знаменне  100-річчя Буковинського народного віча – яскрава  сторінка літопису становлення української державності. Її ми пам’ятатимемо завжди, адже 3 листопада 1918 року - рівно століття тому, буковинці зробили свій вибір на користь єдиної Соборної України.   
 
           Прагнення жити у своїй державі було визначальним під час голосування на Всеукраїнському референдумі, який став безпрецедентним чином єднання нації. Саме після цього доленосного волевиявлення незалежну Україну визнали усі суб’єкти міжнародних відносин.  І сьогодні увесь цивілізований світ сповна усвідомлює життєву необхідність існування великої європейської держави Україна з визнаними кордонами – нині є  запорукою стабільності і верховенства права у міжнародних відносинах та миру на Європейському континенті.
 
            Однак, головним гарантом власної незалежності маємо стати ми з вами, зберігаючи єдність і непохитність перед нинішніми викликами та загрозами. Ми зобов’язані на усіх рівнях – дипломатичному, військовому, внутрішньополітичному, на рівні кожного громадянина дбати про власну країну, збереження територіальної і духовної цілісності, економічну і гуманітарну безпеку, захист інформаційного простору України.
 
Сьогодні нам, як ніколи необхідна  консолідація зусиль, щоб протистояти агресії Росії, щоб здолати внутрішні проблеми, які перешкоджають поступу країни. Тож закликаю всіх краян до єдності і конструктивної співпраці, консолідованих зусиль в ім’я миру, добробуту і процвітання нашої держави!
 
          У річницю Всеукраїнського референдуму висловлюю вдячність усім, хто долучився до священної справи здобуття, становлення та збереження української державності і незалежності.
 
         Ми сильні. Ми обов’язково переможемо!
 
                                                 Слава Україні!
 
В. о. голови обласної державної адміністрації  Михайло  ПАВЛЮК
1


КОМЕНТАРІ (2)

Дійшли "до ручки"... Нас вітає і звертається до нас якийсь "В.О". От дожилися...

avatar

Юрій

01 грудня 2018 17:02

У день 100річчя обєднання Румунії представник української місцевої влади пише про значення Буковинського віче та вітає з річницею референдуму. Дуже правильно.

avatar

Юрію

02 грудня 2018 09:36