Звернення голови облради Івана Мунтяна з нагоди Дня Соборності України

Звернення голови облради Івана Мунтяна з нагоди Дня Соборності України

22.01.2018, 11:33

Звернення Голови Чернівецької обласної ради Івана МУНТЯНА з нагоди Дня Соборності України

 Дорогі краяни!

Шановні співвітчизники!

 Щороку 22 січня наш народ разом з усім світовим українством відзначає величне державне свято – День Соборності України. 99 років тому у золотім сяйві куполів Святої Софії Київської на велелюдному зібранні було ухвалено вікопомне рішення щодо об’єднання двох розділених історичними обставинами гілок українського народу, двох молодих державних утворень – Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Таким чином, спираючись на демократичне волевиявлення української спільноти, перед Європою та усім цивілізованим світом уперше в новітній історії постала єдина соборна Українська держава.

Передвісником цієї вікопомної події стало славнозвісне Буковинське народне віче 3 листопада 1918 року, учасники якого також засвідчили своє прагнення приєднатися до українських земель та створити соборну, єдину та неподільну державу Україну.

Сьогодні, як і майже сто років тому, ворожі сили прагнуть роз’єднати наш багатостраждальний народ, розшматувати територію України. Втім на заваді їхнім загарбницьким намірам стали тисячі кращих синів та доньок нашої Батьківщини, які нині зі зброєю в руках захищають ідеали соборності та свободи у запеклій боротьбі з російськими окупантами та їх поплічниками на Сході України. Сучасні лицарі українського духу довели ворогу і усьому світу, що здатні на самопожертву задля перемоги добра над злом, в ім’я збереження територіальної цілісності матері - України.

Тож будьмо гідними цієї величної мети! Єднаймося у спільній праці задля відновлення територіальної цілісності нашої Батьківщини, миру та спокою, злагоди і порозуміння на благословенній, соборній і неподільній українській землі!

 

З повагою

 

Голова Чернівецької

обласної ради                                                                                      Іван Мунтян

1