Звернення голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з нагоди 25 річниці від всеукраїнського референдуму

Звернення голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з нагоди 25 річниці від всеукраїнського референдуму

01.12.2016, 12:32

Дорогі буковинці!

25 років тому на карті світу остаточно постала нова самостійна держава - Україна. І у цій визначній для нашої держави події велику роль відіграв той факт, що 1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі українці підтримали незалежність своєї держави.

Це була спільна перемога понад 90% українців, які  обрали свободу та продемонстрували прагнення назавжди стати на шлях демократичного розвитку.

Всеукраїнському референдуму за незалежність України передувала багатовікова боротьба українського народу за дане Богом право вільно жити на своїй землі.

Минуло чверть століття, однак випробувань на долю України випало стільки, що їх було б забагато і для столітньої історії. Найстрашніше з них - нинішня загроза втрати територіальної цілісності та незалежності нашої держави, що стала викликом для кожного українця.

Рівно три роки тому, у неділю 1 грудня, сотні тисяч громадян вийшли на київський Майдан, щоб висловити обурення кривавою розправою тодішньої влади над студентами. У цей день українці знову засвідчили своє прагнення бути незалежним народом. По суті це був ще один референдум, який вкотре підтвердив наш історичний вибір.

Ми показали тоді всьому світові, що гідні називатися великим європейським народом, для якого поняття "свобода", "гідність людини" не просто слова з Конституції, а основа і норма життя.

Ціна за свободу, яку ми отримали 25 років тому, величезна – життя   мільйонів борців за незалежність. У наш драматичний час ми складаємо шану Героям Небесної Сотні, оборонцям соборної України, що полягли під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

         Переконаний, що наші жертви не марні. Ми спільно зможемо збудувати заможну і процвітаючу державу.

Щиро вітаю усіх краян із цим пам’ятним днем. Нехай в домівках кожної буковинської родини, в усій нашій державі буде мир та злагода.

 Слава Україні!

 З повагою

 Голова обласної

державної адміністрації                                                    Олександр Фищук 

1