Зупинімо диктатуру! (Заяви буковинських 'Батьківщини' і 'Свободи')

Зупинімо диктатуру! (Заяви буковинських "Батьківщини" і "Свободи")

17.01.2014, 21:06

Заява фракції «За Батьківщину» Чернівецької обласної ради щодо дій провладної більшості у Верховній Раді України 16 січня 2014 р. 

16 січня 2014 року в парламенті України було вчинено злочин. Із грубим порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради, шляхом грубої і цинічної фальсифікації голосування було «прийнято» низку законів, які порушують базові, встановлені міжнародним та українським законодавством, права та свободи людини і громадянина. Очевидним є той факт, що всі ці події були санкціоновані безпосередньо Президентом України Януковичем В.Ф., який продовжує свій курс на встановлення в Україні неодиктатури.

Ми, депутати фракції «За Батьківщину» Чернівецької обласної ради, звертаємося до Генеральної прокуратури України із заявою про злочин – державний переворот, який вчинила влада руками провладної більшості у Верховній Раді. Вимагаємо від ГПУ розслідування злочину і призупинення дії «прийнятих» таким чином законів до моменту розгляду справи у суді.

Разом з однопартійцями, побратимами по опозиції, із сотнями тисяч українців, які стоять сьогодні на майданах по всій країні, а також із лідером опозиції, борцем за справедливість Юлією Тимошенко, ми добиватимемося проходження всіх щаблів національної системи судочинства, а далі шукатимемо справедливості в Європейському суді з прав людини.

Звертаємося до буковинців. Краяни! Не час панікувати. Час діяти – спільно, згуртовано, грамотно і розумно. Єднаймося! Зупинімо диктатуру!

Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина".

Суспільне явище "Майдан" – як відновлення народовладдя.

Останніх чотири роки тотального грабунку України змушують навіть найбільш віддалених від політики громадян звернути увагу на недопустимість подальшого мовчазного спостерігання за етапами поступового знищення українського суспільства. Шаленими темпами режим Януковича намагається перетворити громадян на слухняну барську обслугу олігархічних каст і кланів.

Нинішня влада, заручившись підтримкою Кремля, чітко поставила за мету силовими методами підім'яти під себе громадянське суспільство та, відновивши каральні методи часів НКВС, встановити тотальний контроль у державі. Через впровадження тоталітарного режиму "сім'я" Януковича намагається продовжити безконтрольне панування на невизначено довгий термін.

Розуміючи наслідки такого керування після відходу зовнішньополітичного курсу України від Європи, опозиційні сили та свідомі громадяни тривожно "б'ють у всі дзвони" пробуджуючи громаду – саме це стало початком Євромайданів по всій Україні та головного з них – на Майдані Незалежності в Києві.

Громадськість по всій державі відчуває правове безчинство, яке впровадила в українське суспільство нинішня влада. Якнайширша громадянська активність є тим порятунком, який може зупинити цей шал силового свавілля олігархічного режиму. Своєю активністю громада має примусити владу визнати неправомірне застосування сили проти мирних протестувальників, відсторонити винних осіб від правоохоронної діяльності, порушити відносно вищих чинів правоохоронних органів та окремих спецпризначенців кримінальні справи, та притягти винних до передбаченої законом відповідальності.

Для збереження мирного життя в Україні та недопущення неконтрольованих бунтів та заворушень влада зобов'язана піти на повне перезавантаження – перевибори всіх рівнів, адже в українському суспільстві наявні всі передумови революційної ситуації – верхи не можуть керувати по-новому, а низи не можуть жити по-старому. Якщо зараз не здійснити у конституційний спосіб зміну системи влади в Україні, то в державі можуть розпочатися неконтрольовані протестні процеси, які не лише в Києві, але й на місцевому рівні можуть паралізувати життєзабезпечення громади та в стихійний спосіб започаткувати акти громадянської непокори зубожілих, доведених до відчаю людей.

Видається, що режим Януковича навмисне підштовхує українське суспільство до стихійних бунтів, щоб у звичний для носіїв кримінально-олігархічного режиму спосіб – через структуру "смотрящих" та мережу "стукачів-інформаторів" ще довший час контролювати та визискувати українську громаду в селах, районних центрах, містах та, загалом, і в столиці держави. Свої метастази антинародний режим вже запустив в громадське середовище.

Громадяни не мають права стояти осторонь та лише спостерігати за процесами в державі. Кожен з активних громадян має бути носієм пробудження української нації. Таким чином, ми об'єднаємо всі здорові сили українців та дамо можливість зберегти мир та суспільний спокій в державі.

Громада спільними зусиллями має оперативно розпочати процес пробудження українського суспільства та очищення української влади через реальну зміну системи влади в Україні. Стосунки громади та влади мають формувати насамперед чіткі правові засади. Національна повага та взаємоповага до громадянина має бути основою співіснування українського суспільства, робота посадовця, державного чи громадського діяча має відповідати чітким нормам, а виконання своїх обов'язків має бути мірилом якості вказаного чиновника. Соціальна захищеність громадянина має відображати реальний стан та справді допомагати незахищеним, але жодним чином не збагачувати тих, хто неправомірно користується народними благами.

Очі в очі громада та влада мають негайно розпочати розв'язувати проблеми, що накопичилися в українському суспільстві. Затягування розв'язання суспільних проблем може призвести до невідворотних процесів в економіці, народному господарстві та у всьому державному механізмі.

Гра в політику, протистояння влади та суспільства заради збереження свого панування – для влади недопустима. Українське суспільство в нинішніх умовах переламати та підпорядкувати в рабів нікому не вдасться – влада має це розуміти. Подальші протистояння влади та громади можуть призвести до кровопролиття, розрухи та громадянських протистоянь, а це недопустимо.

Українська громада та кожен громадянин зокрема через сукупні об'єднуючі процеси української нації мають поєднати зусилля та самоорганізуватися для захисту своїх конституційних прав. Громадські правозахисні організації з духом "Майдану" мають творити широкий громадський рух та разом з опозиційними силами інформувати активних громадян про тактику дій та напрямки правозахисної роботи.

Віталій Мельничук,

голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1


КОМЕНТАРІ (1)

Кому ви нахер вже потрібні? Без вас українці зроблять революцію.

avatar

1

17 січня 2014 19:31