'Зробимо все, щоб на цих компаніях були меншими крадіжки і втрати': Клічука вразив 'неймовірно величезний штат' окремих комунальних підприємств

"Зробимо все, щоб на цих компаніях були меншими крадіжки і втрати": Клічука вразив "неймовірно величезний штат" окремих комунальних підприємств

14.01.2021, 20:51

 У Чернівцях представники міської ради вже почали проведення аудиту на окремих комунальних підприємствах міста.

Про це міський голова Роман Клічук повідомив сьогодні під час прямого ефіру у Facebook, пише molbuk.ua

За його словами, міська влада має намір "зробити все, щоб ці компанії – тепломережа, водоканал – не були такими збитковими, як вони є".

Водночас, на запитання користувачів соцмережі, чому міськрада наприкінці 2020 року затвердила виділення фінансової допомоги комунальним підприємствам, хоча "Єдина альтернатива" перед виборами обіцяла не робити цього без аудиту, Клічук відповів:

"Ми обіцянки свої не порушуємо. Але справа в тому, що коли ми прийшли до влади в місті, нас поставили перед фактом: за два тижні до Нового року відбувся такий ультиматум – якщо тепломережа не заплатить кошти за газ і за електроенергію, то з Нового року її відключать або включать штрафні санкції".

Міський голова додав, що на окремих підприємствах уже розпочався анонсований міською владою аудит.

"Зробимо все, щоб на цих компаніях були меншими крадіжки і втрати. Там неймовірно величезний штат. Тому аудит на багатьох комунальних підприємствах вже проводиться. Є люди, які є моїми радниками. Вони щодня перевіряють, на що витрачалися кошти, і як відбувається управління цими комунальними підприємствами", – сказав Клічук.

Джерело: molbuk.ua

1