'Золоті Леви Чорної Сотні' Чернівецької області відзначили 100-річчя члена ОУН  Віри Литвин-Геналь

"Золоті Леви Чорної Сотні" Чернівецької області відзначили 100-річчя члена ОУН Віри Литвин-Геналь

14.10.2015, 21:31

Активісти ГО "Золоті Леви Чорної Сотні" Чернівецької області разом з побратимами інших областей України взяли участь у святкуванні з нагоди 100-річчя члена ОУН  Віри Литвин-Геналь, яка є прабабусею  голови Всеукраїнського прововоду ГО "Золоті Леви Чорної Сотні", командира батальону "Чорна Сотня" - Тараса Мацюка.

- Святковий концерт, організований керівництвом організаціі, в якому брали участь відомі українські виконавці, вразив потужною енергетикою та подарував море позитивних емоцій, як гостям, які з'їхалися зі всієї України, так і жителям села Сморжів, Радехівського району Львівської області, де проживає ювілярка. Про це BukNews розповів голова чернівецького проводу організації Олег Громадський

"Щира подяка всім тим, хто долучився до організації цього неймовірно чудового, незабутнього свята", - сказав Олег Громадський.

Перед концертом бійці "Чорної Сотні" вшанували память місцевих Героїв - молитвою та покладанням квітів, які в різні часи полягли за Україну. 

Побратими з Чернівців також відвідали братську могилу Воїнів УПА в селі Станин, цього ж району, де похований дід командира Чернівецького підрозділу "Чорної Сотні" - Громадський Павло. Як і Віра Литвин-Геналь він також  був бійцем ОУН та боровся за незалежність України. Був убитий солдатами НКВД у 1945 році.

Наступного після ювілейного святкування дня - в День Захисника Вітчизни  - побратими ГО "Золоті Леви Чорної Сотні" Чернівецької області вшанували пам'ять чернівецьких Героїв, які полягли на Сході, захищаючи незалежність України! Вічна пам'ять! Слава Героям!

1