Знищили Ломачинецький ліс задля можливості й далі вивозити грунт з кар’єру

Знищили Ломачинецький ліс задля можливості й далі вивозити грунт з кар’єру

10.08.2018, 11:44

Народний депутат України Максим Бурбак звернувся до правоохоронців з вимогою перевірити даний факт і відповідно до чинного законодавства покарати злочинців.

- Тут ще недавно був рясний Ломачинецький ліс. Сьогодні ж вирубана прокладена дорога. Місцеві жителі збурені. Жодних документів ніхто не показував, а після блокування новодністровцями вантажівок з ґрунтом з Ломачинецького кар’єру терміново була зроблена лісова дорога. Знищили ліс задля можливості й далі вивозити грунт з кар’єру. Варвари! Звертаюсь до правоохоронних органів Чернівецької області перевірити даний факт і відповідно до чинного законодавства покарати злочинців, - прокоментував ситуацію Максим Бурбак

ДОВІДКОВО:

У вівторок, 10 липня, близько 21-ої години мешканці Новодністровська перекрили дорогу на в’їзді до міста, що веде зі сторони села Ломачинці. Такі дії жителів спричинені обуренням щодо потоку великогабаритних вантажівок, які і вдень, і вночі регулярно проїжджають територією міста. Люди скаржаться на постійний шум, вібрацію та шар бруду, які спричинив ущільнений рух вантажного автотранспорту, - повідомляв http://newdnistrovsk.info/

Близько сотні людей перекрили дорогу на в’їзді у місто, тож на лісовій дорозі зібралася велика кількість вантажівок (більше десяти). Була спроба руху автотранспорту через приватний сектор, але мешканці котеджів теж перекрили рух колони повз свої оселі. За попередньою інформацією, мешканці села Ломачинці теж не пускають машини через свій населений пункт, тому вантажівки опинилися заблокованими з двох боків.

На перехресті стоїть машина патрульної поліції, яка складає протоколи водіям за порушення вимоги дорожнього знаку «Проїзд вантажних автомобілів заборонено». Його тут встановили після звернення міської влади.

Раніше на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук працівник міської ради Ігор Нажига повідомив, що відповідно до розпорядження міського голови було заборонено рух великогабаритним транспортним засобам: «Реагуючи на чисельні скарги мешканців міста Новодністровськ та занепокоєння Ломачинецької громади активним вивозом ґрунту з піщаного кар’єру в невідомому напрямку, Новодністровським міським головою Анатолієм Болдашевим було видане відповідне розпорядження щодо припинення руху великих вантажних авто містом та розслідування законності виїмки та вивозу ґрунту. Справа – за правоохоронними органами»

Відповідно до розпорядження, міський голова звернувся до представників Національної поліції з клопотанням забезпечити перекриття руху вантажівок, що рухаються з кар’єру через територію Новодністровська. Також мер міста звернувся до прокуратури про перевірку законності видобування та вивезення глини та піску з Ломачинецького кар’єру.

Відповідно до цього розпорядження, дії поліції є обґрунтованими та виправданими. Проте навряд штраф у 250 гривень – це та сума, що здатна вплинути на курсування колони. Важливим є той факт, що мешканці згуртувалися та самостійно заблокували рух транспорту.

Разом із активістами від громади на зібранні присутня значна кількість депутатів, заступник міського голови Олександр Гінгуляк, а також представники структур (начальник КП «Новодністровський житловик» Анатолій Білоткач та начальник міського відділення поліції Роман Сулін). Перебувають на місці і представники підприємств-перевізників, які ведуть діалог із громадою та пропонують різноманітні шляхи виходу з ситуації. Серед уже озвучених варіантів – створення переговорної групи та укладення офіційного договору з Новодністровською міською радою. За їхніми словами, вони згідні сплачувати кошти у бюджет міста та зобов’язуються відремонтувати усі прилеглі дороги.

У свою чергу, мешканці будинків, що розташовані поблизу транспортної магістралі, не погоджуються терпіти за своїми вікнами постійний шум та пил. Також звучали пропозиції обмежити рух автотранспорту межами робочого часу – з 8:00 до 17:00.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

 

 
1


КОМЕНТАРІ (1)

ну ти придурок!!! Була лісова дорога яку розширяють щоб не мішати спати новодністровцям які гребуть бобло на станції яку будують ті ж машини що їздять. Повни й дебілізм. Слідуючий крок заборонити їздити через ГЕС 1.  А краще воду не спускати через ГЕС вона ж наша Новодністровськ а.  Бурбак лікуйся поки не пізно

avatar

До дебіла а

10 серпня 2018 21:19