Зміни до Конституції має схвалити народ, - Бурбак

Зміни до Конституції має схвалити народ, - Бурбак

30.01.2016, 11:47
Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак наголошує на тому, що зміни до Конституції мають бути схвалені на референдумі.

Про це він говорив у програмі "Політклуб Віталія Портникова" на Еспресо.TV.

"Щодо питання референдуму: чому зараз відбувається протистояння? З 2005 року ми живемо за Конституцією Медведчука, Симоненка, Мороза, де і був закладений інституційний конфлікт, який буде завжди. І тому вийшли ми з ініціативою, яку озвучив прем'єр-міністр, як лідер партії "Народний фронт", що ми ініціюємо написання нової Конституції України і щоб народ оцінив її і прийняв рішення - приймати її чи ні", - сказав Бурбак.

Голова фракції "Народний фронт" пояснив, які найголовніші зміни мають бути закріплені у оновленій Конституції.

"Який повинен бути державний устрій, який розподіл влади і відповідальності між гілками влади, як ми будемо очищувати суддівську гілку влади, які будуть відносини між центром і регіонами і найголовніше - наш геополітичний вектор розвитку, що ми ідемо в ЄС, що ми будемо членами НАТО. Оце ми маємо зробити, щоб наступний президент не зміг це все розгорнути, як зробив це Янукович", - розповів Бурбак.

Читайте також: Арсеній Яценюк пропонує Конституційний референдум

Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак

Максим Бурбак: Ми підтримали Президента у підписанні мінських домовленостей. А тепер настав час виконання Мінських домовленостей (ОНОВЛЕНО)

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму стосовно змін до Конституції.

1